sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Mehevä kinkku-juustopiirakka

Ohje on alunperin jostain lehdestä 80-luvulta - äitini keräsi silloin lehtileikkeitä kansioon, järjestäen niitä kategorioihin. Nykyään internetin, googlen, tägäyksen ja instagramin aikoina ei tulisi tällainen mieleenkään, mutta onneksi keräsi koska tämä piirakka on herkullinen! Salaisuus on pohjassa, jossa on mukana reilusti juustoraastetta. Ja täytteessä jossa ei kaloreita säästellä. Keventää voit tarjoamalla lisukkeeksi salaattia. :-)

Mehevä kinkku-juustopiirakka
4 annosta pääruokana, 8-10 annosta esim. suolaisena tarjottavana kahvipöydässä
1 tunti, aktiivista kokkausaikaa 20 min

Ainekset

Pohja
  • 150 g voita
  • 2,5-3 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl kermaa
  • 1 dl juustoraastetta
Täyte
  • 200 g savukinkkua suikaleina
  • 2,5 dl juustoraastetta
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa
Lisäksi
  • Raikasta salaattia haluamistasi aineksista
Ohjeet
  1. Tee pohja: sulata voi ja sekoita siihen jauhot, kerma ja juustoraaste.
  2. Painele taikina (pyöreän) piirakkavuoan pohjille ja reunoille (voitelu ei ole tarpeen näin rasvaisella taikinalla).
  3. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle.
  4. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.
  5. Syö salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti