maanantai 27. lokakuuta 2014

Keittokirjahaaste, osa 4: Iskuruokaa ;-)

Päätin pari viikkoa sitten käyttää yrttipenkkini viimeiset salviat tältä vuodelta, ja muistelin että eräässä keittokirjassani oli jopa parikin salviareseptiä. Kyseinen kirja on Keni Simolan ja Jan Arosen "Iskuruokaa" vuodelta 2003. Sain sen kummeiltani ollessani sinkku. Siitä on jo monta vuotta.

Reseptihän löytyi, tosin jääkaapista ei löytynyt reseptin vaatimaa limeä eikä juustotäytteisiä ravioleja, sen sijaan tein kirjan salvia-limeravioleja/-tagliatellea mukaillen salvia-sitruunaspagettia. Hyvää tuli. Kuvauksen mukaan reseptin pehmeänpyöreät tummat maut vievät pöksytkin jalasta. Toivottavasti kaksivuotias poikani ei seuraavana päivänä liikaa jahdannut päiväkodin tyttöjä...



Salvia-sitruunaspagetti
4 annosta, 30 min

Ainekset
  • 400 g spagettia
  • puntillinen tuoretta salviaa
  • 1 punainen chili (tätä ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)
  • yhden sitruunan mehu
  • 6 rkl oliiviöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 50 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria
Ohjeet
  1. Revi salvianlehdet irti varsistaan ja silppua ne. Kuori ja pilko valkosipulit. Pese ja pilko chili. Purista sitruunasta mehu.
  2. Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää spagetti ja suolaa maun/ohjeen mukaan.
  3. Kuumenna pieni paistinpannu. Kaada pannulle salvianlehdet, valkosipuli, sitruunanmehu, hiukan suolaa, reippaasti mustapippuria ja sekoita hieman. Nosta pannu pois levysltä öljyn kuumennuttua ja sekoita voi joukkoon.
  4. Kun spagetti on kiehunut ohjeen mukaan (n. 8 min jos käytät perus-Barillaa), valuta se pastasiivilässä. Kaada takaisin kattilaan ja sekoita kastike joukkoon.
  5. Halutessasi lisää parmesaania. 
  6. Nauti raikkaan mutta hedelmäisen valkoviinin kera (tai lapsen ollessa kyseessä, maidon kera). Ja vau! Tässä ruoassa on muuten upeat aromit!



Sopivasti sain tällä reseptillä jatkettua myös keittokirjahaasteen suorittamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti