Reseptihän löytyi, tosin jääkaapista ei löytynyt reseptin vaatimaa limeä eikä juustotäytteisiä ravioleja, sen sijaan tein kirjan salvia-limeravioleja/-tagliatellea mukaillen salvia-sitruunaspagettia. Hyvää tuli. Kuvauksen mukaan reseptin pehmeänpyöreät tummat maut vievät pöksytkin jalasta. Toivottavasti kaksivuotias poikani ei seuraavana päivänä liikaa jahdannut päiväkodin tyttöjä...
Salvia-sitruunaspagetti
4 annosta, 30 min
Ainekset
- 400 g spagettia
 - puntillinen tuoretta salviaa
 - 1 punainen chili (tätä ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)
 - yhden sitruunan mehu
 - 6 rkl oliiviöljyä
 - 4 valkosipulinkynttä
 - 50 g voita
 - suolaa
 - mustapippuria
 
- Revi salvianlehdet irti varsistaan ja silppua ne. Kuori ja pilko valkosipulit. Pese ja pilko chili. Purista sitruunasta mehu.
 - Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan. Kun vesi kiehuu, lisää spagetti ja suolaa maun/ohjeen mukaan.
 - Kuumenna pieni paistinpannu. Kaada pannulle salvianlehdet, valkosipuli, sitruunanmehu, hiukan suolaa, reippaasti mustapippuria ja sekoita hieman. Nosta pannu pois levysltä öljyn kuumennuttua ja sekoita voi joukkoon.
 - Kun spagetti on kiehunut ohjeen mukaan (n. 8 min jos käytät perus-Barillaa), valuta se pastasiivilässä. Kaada takaisin kattilaan ja sekoita kastike joukkoon.
 - Halutessasi lisää parmesaania.
 - Nauti raikkaan mutta hedelmäisen valkoviinin kera (tai lapsen ollessa kyseessä, maidon kera). Ja vau! Tässä ruoassa on muuten upeat aromit!
 
Sopivasti sain tällä reseptillä jatkettua myös keittokirjahaasteen suorittamista.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti