maanantai 27. lokakuuta 2014

Mangokana

Jatkoin vihdoin viime vuonna hyvin alkanutta hedelmäruokakavalkadia. Mangoa hapanimelässä kanawokissa, mikä loistava idea! Ajatus tästä lähti kun bongasin Lidlin pakastealtaasta mangokuutioita, joita olin nähnyt monta kertaa Nigella Express -kirjassa, mutten koskaan livenä. Ostin niitä siis hetken mielijohteesta, ja muutama päivä myöhemmmin päätin tehdä niistä ruokaa. Koska töissä ei ollut mukana edellämainittua kirjaa, auttoi hakukone löytämään mainion mangokanareseptin, josta vain vaihdoin tuoreen mangon pakastetuotteeseen. Tuorekaan ei toki olisi hullumpi, mutta kypsää tuoretta mangoa kun on Suomessa lähes mahdoton saada!

Laitoin ohjeeseen lähes tuplamäärän vihanneksia alkuperäiseen verrattuna, ei haitannut! Vaihdoin myös kevätsipulin tavalliseen, kevätsipulia kun ei syksyllä kannata ostaa.

Ohjeen hapanimelä kastike on hyvä opetella, tätä voi käyttää monen muunkin raaka-aineen kanssa.

Mangokana
4 annosta, 30 min

Ainekset
  • 500 g kanafileitä tai -suikaleita
  • 2 pkt (à 300 g) mangokuutioita 
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen chili
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl (makeaa) soijakastiketta
  • pari lorausta rypsiöljyä paistamiseen
Hapanimelä kastike
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl (~0,5 dl) riisiviinietikkaa tai omena-hunajaviinietikkaa
  • 2 rkl ruokosokeria (tai fariinisokeria)
  • 3 rkl (~0,5 dl) ketsuppia
  • 1 rkl maizenaa
  • suolaa ja pippuria
Lisäksi
  • Basmati-riisiä
Ohjeet
  1. Ota kana huoneenlämpöön ja suikaloi se ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuumenna vesi riisiä varten.
  3. Pese ja pilko paprikat ja chilit, kuori ja pilko sipulit.
  4. Sekoita hapanimelän kastikkeen ainekset keskenään ja jätä hetkeksi maustumaan.
  5. Laita riisi kypsentymään pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  6. Kuumenna paistinpannu tai wok-pannu kuumaksi. Lisää öljy, kanat, valkosipuli ja chili. Kypsennä nopeasti, lorauta soija päälle ja siirrä sivuun.
  7. Alenna lämpöä, ja laita pannulle sipulit ja paprikat. Kuullota, ja loppuvaiheessa lisää mukaan hieman sulaneet mangokuutiot. Paista hieman lisää.
  8. Lisää kanat ja hapanimelä kastike pannulle. Kuumenna koko ajan sekoittaen, ja ota pois liedeltä kun kastike kiehahtaa.
  9. Tarjoa basmati-riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti