Lihapullapasta
6 annosta, 1 t (aktiivista kokkausaikaa 45 min)
Ainekset
Lihapullat
- 4 siivua pehmeää leipää (jos leivässä on kova kuori, leikkaa se ensin pois)
 - 2 dl kermaviiliä
 - 700 g sika-nautajauhelihaa
 - 2 kananmunaa
 - 2 pieneksi pilkottua sipulia
 - 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
 - mustapippuria myllystä
 - 1 tl suolaa
 - 1 tl paprikajauhetta
 
- 1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
 - 1 tlk valmista tomaattipastakastiketta (400-500 g)
 - 2 pieneksi pilkottua sipulia
 - 4 pieneksi pilkottua valkosipulinkynttä
 - 1 rkl rypsiöljyä
 - 1 tl suolaa
 - mustapippuria myllystä
 - 2 tl timjamia
 - ripaus chilijauhetta
 
- 600 g spagettia, penneä tai muuta kuivapastaa
 - runsaasti vettä keittämiseen (väh. 4 l)
 - 1 rkl suolaa keitinveteen
 - loraus rypsiöljyä keitinveteen
 - loraus oliiviöljyä valmiiseen pastaan
 
- Ota jauheliha huoneenlämpöön.
 - Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 - Hienonna pehmeä leipä tehosekoittimella tai sauvasekoittimella murusiksi.
 - Sekoita leipämurut ja kermaviili, anna turvota hetken.
 - Sillä aikaa kuori ja pilko sipuli pieneksi hakkelukseksi.
 - Sekoita kaikki lihapulla-ainekset yhteen.
 - Pyörittele veteen kostutetuin käsin leivinpaperilla päällystetylle uunipellille lihapullia. Itsellä tästä taikinasta tuli vajaat 1,5 pellillistä.
 - Laita pelti kerrallaan uuniin n. 15 minuutiksi, kunnes lihapullat ovat kauniin ruskeita.
 - Tällä välin laita pastavesi kiehumaan ja valmistele kastike. Kuori ja pilko 2 sipulia ja valkosipulinkynnet.
 - Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä rypsiöljyssä n. 10 min. Kun ne ovat läpikuultavia, lisää tomaattisoseet ja mausteet. Anna hautua n. 10 min.
 - Tällä välin keitä pasta - lisää se kiehuvaan veteen suolan kanssa ja keitä ilman kantta ohjeen mukaan.
 - Lisää tomaattikastikkeeseen valmiit lihapullat.
 - Tarjoa lihapullakastikse spagetin/pastan kanssa.
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti