Päädyin kaupassa keksimään hatusta reseptin, joka onnistui mielestäni aika hyvin! Tämä sitten ei ole mitään kevyttä ruokaa...
Juustoinen kana-bataattipasta
6 annosta, 40 min
Ainekset
- 700 g maustamattomia kanafileitä tai -suikaleita
 - 1 iso bataatti (n. 600 g)
 - 4 sipulia
 - loraus rypsiöljyä paistamiseen
 - mustapippuria myllystä
 - suolaa maun mukaan
 - 1 pkt Koskenlaskija Perinteinen -sulatejuustoa
 - 1 tlk (2 dl) ruokakermaa
 - 600 g pastaa
 - loraus oliiviöljyä pastan joukkoon
 - 1 rkl suolaa pastaveteen
 
- Tammenlehväsalaattia
 - Kurkkua
 - Tomaattia
 - Paprikaa
 - Oliiviöljyä, balsamicoa, suolaa ja pippuria
 
- Paloittele kanafileet n. 2-3 cm kuutioiksi (ellet käytä valmiita suikaleita).
 - Kuori ja lohko sipulit.
 - Laita iso kattilallinen vettä kiehumaan pastaa varten ja pieni kattilallinen bataattia varten.
 - Kuori ja paloittele bataatti n. 2-3 cm kuutioiksi.
 - Paloittele sulatejuusto.
 - Laita bataattikuutiot kiehumaan hiljalleen pieneen kattilaan, noin 10 minuutiksi. Kypsymisaika riippuu bataatin rakenteesta ja kuutioiden koosta, joten tarkkaile tilannetta.
 - Laita pasta kiehumaan suolattuun veteen paketin ohjeen mukaan.
 - Kuumenna tilkka öljyä isossa paistinpannussa. Paista kanat kahdessa erässä. Rouhi kanapaloille pippuria paistamisen loppuvaiheessa. Siirrä sivuun.
 - Paista sipulilohkot paistinpannussa. Kun ne ovat pehmenneet, lisää paistinpannulle kanat, kypsyneet bataattikuutiot, ruokakerma ja juustopalat. Sekoittele, kunnes juusto on sulanut.
 - Tarjoa pasta kanakastikkeen ja salaatin kanssa. Voit myös sekoittaa kastikkeen pastan joukkoon.
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti