Haukipullat
4 annosta, 45 min
Ainekset
- 500 g haukifileetä
 - 1 sipuli
 - 2 kevätsipulia
 - voita
 - 2 (keitettyä) perunaa
 - 1 dl korppujauhoja
 - 2 dl maitoa
 - 1/2 tl suolaa
 - valkopippuria myllystä
 - 1/2 ruukkua tilliä
 
- 25 g voita
 - 3 rkl vehnäjauhoja
 - 5 dl maitoa
 - 1/2 tl suolaa
 - 2-3 kevätsipulinvartta
 - valkopippuria myllystä
 
- n. 1 kg perunoita
 - salaattia
 
- Kuori ja keitä perunat haukipullia varten. Voit tässä vaiheessa kuoria myös lisukeperunat.
 - Kuori ja pilko sipuli, tilli ja kevätsipuli (voit pilkkoa valmiiksi myös kastikkeen kevätsipulit). Kuullota sipuli voissa pehmeäksi. Jätä jäähtymään.
 - Laita korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi.
 - Tällä välin jauha haukifile monitoimikoneella hienoksi.
 - Muussaa perunat perunanuijalla tai monitoimikoneella.
 - Sekoita kaikki ainekset keskenään.
 - Muotoile pieniä haukipullia leivinpaperin päälle uunipellille.
 - Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
 - Tällä välin laita lisukeperunat kiehumaan ja tee kastike: sulata voi kattilassa ja sekoita siihen vehnäjauhot. Lisää maitoa pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Kiehauta kastike - muista sekoittaa usein, ettei pala pohjaan.
 - Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää sipulinvarret
 


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti