perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kesäkurpitsalasagne

Eräänä perjantaina teki mieli kesäkurpitsalasagnea. Resepti onneksi löytyi helposti K-ruoasta. Tällä kertaa tein lähes ohjeen mukaan, tosin 1,5-kertaisesti. Ja lisäsin lisäksi freesattuja kukkakaalin sisälehtiä, erään Glorian Ruoan&Viinin kirjoituksen innoittamana, missä kannustettiin hävikin vähentämiseen. Lasagnesta sitten riittikin monelle aterialle.



Kesäkurpitsalasagne
5 annosta, 1t 20 min, aktiivista kokkausaikaa 30 min

Ainekset
  • 3 (n. 1 kg) pientä kesäkurpitsaa
  • n. 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
Täyte
  • 1 rs (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
  • 1 (120 g) sipuli
  • 1 tlk (n. 400 g) chilitomaattimurskaa tai tomaattimurskaa ja ripaus chilijauhetta
  • (n. 1,5 dl kukkakaalin sisälehtiä pilkottuna)
  • 1 pkt (180 g) Pirkka chilituorejuustoa
  • 1-2 tl oreganoa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl maissitärkkelys- tai vehnäjauhoja
  • 150 g (n. 3 dl) juustoraastetta


Ohjeet
  1. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Pese kukkakaalin lehdet ja pilko ne myös.
  3. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää hienonnettu sipuli ja kukkakaali. Anna kuullottua. Kaada tomaattimurska pannulle, lisää tuorejuusto, oregano ja suola. Hauduta pari minuuttia. Siirrä pannu liedeltä ja ripottele päälle maissitärkkelys- tai vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
  4. Annostele lasagnevuoan pohjalle ohut kerros jauhelihakastiketta ja ripottele päälle hieman juustoraastetta. Lado kesäkurpitsaviipaleita kastikkeen päälle vieri viereen lasagnen tapaan. Toista kerroksia siten, että päälimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa. Ripottele pinnalle noin 1 1/2 dl juustoraastetta.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Hyvää oli, omasta mielestäni. Mieheni mielestä perinteinen lasagne ilman kesäkurpitsaa olisi ollut parempaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti