Pihistelin taas hieman, ja käytin säilöttyjen kirsikkatomaattien sijaan tavallista tomaattimurskaa. Mukana allolevassa myös hieman tarkennuksia alkuperäiseen reseptiin. Oikaisin myös, ja lyhensin hautumisaikaa 20 minuuttiin - ei haitannut. Muutin myös hieman mausteiden määriä.
Jos pidät linsseistä, löytyy lisää linssipatareseptejä täältä ja täältä.
Helppo linssi-chorizopata
4 annosta, 35 min, aktiivista kokkausaikaa 20 min
Ainekset
- 2 sipulia
 - 4 valkosipulinkynttä
 - 3 porkkanaa
 - 4 (raaka)chorizomakkaraa
 - 2 dl punaisia linssejä
 - 1 tl suolaa
 - mustapippuria myllystä
 - 1 tl savupaprikajauhetta
 - 5 dl kasvislientä
 - 1 prk tomaattimurskaa
 
- perunoita
 - 1/2 dl hienonnettua lehtipersiljaa
 
- Kuori perunat ja laita perunavesi kiehumaan.
 - Kuori ja hienonna sipulit ja porkkanat. Paloittele makkarat suupaloiksi. Huuhtele linssit huolellisesti (kukaan ei halua narskuttaa hiekkaa, tosin nykyään Suomessa myytävistä linsseistä olen sitä todella harvoinlöytänyt).
 - Laita tässä vaiheessa perunat kiehumaan 20-30 minuutiksi koosta riippuen.
 - Paista makkarapalat paistokasarissa ilman rasvaa. Siirrä sivuun. Kuullota sipulit ja porkkana makkaran rasvassa.
 - Lisää linssit, suola, pippuri ja paprikajauhe, kasvisliemi ja tomaattimurska.
 - Anna padan hautua vähintään 20 min. Lisää lopuksi chorizo.
 - Koristele persiljalla ja tarjoa perunoiden kera.
 



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti