maanantai 26. toukokuuta 2014

Rento viikonloppu grillaten: hampurilaiset grillissä

Viime viikonloppuna oli käsittämättömän upea ilma. Sitä en viitsinyt hukata keittiössä hellan ääressä seisten, vaan oikaisin ja grillailin periaatteitteni vastaisesti puolivalmisteita ja eineksiä. Näin jäi aikaa mennä pyörällä ostamaan mansikoita pojan kanssa, tehdä paljon pihahommia, käydä keinumassa ja laskemassa liukumäkeä (tai siis valvomassa kun poika tekee niin) ja käydä kävellen vauvauinnissa.


 Ostin kaupasta perjantai-iltana nopeasti vähän sitä sun tätä. Lauantaina sitten grillasimme lounaaksi makkaraa, ja nautimme sitä uusien perunoiden, salaatin ja kaupan tsatsikin kanssa. Kannoimme pöydän ruohikolle ison puun alle varjoon, jotta aurinko ei paahtaisi liian kuumasti. Sunnuntaina tein illalla grillissä hampurilaisia kaupan (raakoina myytävistä) jauhelihapihveistä, hampurilaissämpylöistä, cheddar-juustosta ja vihanneksista. Lisukkeina kurkkusalaattia ja aurajuusto-pekoni-herkkusieniä. Alla hampurilaisten "ohje". Hampurilaiset voi tehdä myös sisällä paistinpannulla ja leivänpaahtimella, jos grilliä ei ole, tai jos ei ole grillauskeli.



Hampurilaiset
4 annosta, 20 min aktiivista kokkausaikaa

Ainekset
  • 4 kpl valmiita jauhelihapihvejä. Vaihtoehtoisesti 400 g jauhelihaa, joukkoon hieman suolaa ja pippuria, sekä 1 kananmuna
  • 4 hampurilaissämpylää, tai vaihtoehtoisesti vaikkapa ruispaloja
  • pieni sipaisu öljyä
  • 4 viipaletta cheddar-juustoa (oikeaa cheddaria, älä erehdy ostamaan "cheddarin makuista" sulatejuustoa, muistuttaisi mieheni)
  • valmista kurkkusalaattia, ketsuppia
  • salaattia, paprikaa, tomaattia
Lisäksi
  • 8 kpl jättiherkkusieniä
  • 100 g Aura-juustoa
  • 8 viipaletta pekonia
Ohjeet
  1. Laita grilli kuumenemaan. Ota jauhelihapihvit huoneenlämpöön.
  2. Tee esivalmistelut: pese vihannekset, revi salaatti ja viipaloi paprika ja tomaatti. Ota sienistä hattu pois, täytä kolo Aura-juustolla ja kääri ympärille pekonisiivu.
  3. Paista grillissä aloittaen sienistä, ensin juustopuoli alaspäin. Kun juusto alkaa sulaa, käännä toisinpäin.
  4. Lisää pian sienten jälkeen pihvit. Paksuudesta ja grillin kuumuudesta riippuen paista 2-8 min per puoli. Kun käännät ne ympäri, laita jo paistetulle puolelle juusto sulamaan
  5. Sipaise hieman öljyä sudilla sämpylöihin. Laita nekin grilliin.
  6. Kokoa haluamasi hampurilainen.
  7. Nauti sienten ja kurkkusalaatin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti