torstai 29. toukokuuta 2014

Jääkaappi "tyhjä" - mistä ruokaa mahdollisimman nopeasti?

Perusratkaisuni siinä tilanteessa on munakas, kananmunia löytyy jääkaapistani melkein aina. Joskus on parasta ennen päivä mennyt hieman ohi, mutta yleensä munat ovat vielä ihan hyviä...

Helppo kinkku-juustomunakas
2 annosta, 10 min

Ainekset
  • 4 kananmunaa
  • loraus maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • pippuria myllystä
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua ja/tai tuoretta oreganoa tai basilikaa
  • loraus rypsiöljyä
  • 4 siivua ylikypsää- tai saunapalvikinkkua
  • 4 höylättyä siivua juustoa (esim. Oltermanni)
Lisäksi
  • salaattia keittiöstä löytyvistä aineista, esim. salaattia, kurkkua, tomaattia, avokadoa, viinirypäleitä, nektariinia, ...
  • Leipää
Ohjeet
  1. Riko munat kulhoon. Lisää loraus maitoa ja mausteet
  2. Paista munakasseos miedolla lämmöllä rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Sekoittele massaa hieman aluksi, nopeuttaen hyytymistä.
  3. Pilko kinkkusiivut, revi juustosiivut pienemmäksi
  4. Kun seos alkaa hieman hyytyä, ripottele kinkku ja juusto pinnalle.
  5. Anna hyytyä vielä. Sinä aikana tee nopeasti salaatti.
  6. Ripottele vielä yrttejä pinnalle ja syö nälkääsi salaatin ja leivän kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti