Pekonikermakana ja tomaattirisotto
4 annosta, 45 minuuttia
Ainekset
Kana
- 500 g kanan sisäfileitä
 - 140 g pekonia
 - 2 dl kuohukermaa
 - suolaa ja mustapippuria myllystä
 
- 4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
 - 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
 - 2 dl valkoviiniä
 - 0,7 l kana- tai kasvislientä
 - 2 salottisipulia
 - 1 valkosipulinkynsi
 - 30 g voita
 - 1 dl itse raastettua parmesaania (tai Valion Forte-juustoa jos haluat säästää budjetista)
 - 3 tuoretta tomaattia
 
- Ota kana huoneenlämpöön 30 min ennen kokkaamista.
 - Suikaloi pekoni.
 - Kuumenna risoton liemi.
 - Kuumenna öljy eri kattilassa. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisit ja nosta lämpöä. Sekoita koko ajan ja kuullota riisiä muutama minuutti
 - Lisää viini ja sekoita.
 - Lisää lientä kauhallinen kerrallaan, sekoita, ja anna imeytyä ennen seuraavan kauhallisen lisäämistä. Laske hellan tehoa tässä vaiheessa.
 - Jatka edellistä kunnes risotto on kypsää. Risoton valmistuessa pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
 - Risoton valmistuessa kuumenna myös paistinpannu tai paistokasari, ja ruskista kanafileet ja pekonit. Lisää kerma ja mausteet ja anna hiljalleen poreilla 5-8 minuuttia.
 - Lisää voi ja parmesaani, sekä puolet tomaattikuutioista, sekoita.
 - Tarjoile risotto ja kana esimerkiksi salaatin kera. Lisää puolet tomaattikuutioista risoton päälle.
 


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti