Nyt yritän kuitenkin kirjoittaa muistiin kirjoittamattomat mutta laitetut ja kuvatut reseptit viimeisten 2 kuukauden ajalta. On niitä jokunen.
Yksi ex tempore -keksintö oli taas yksi kanapastan versio, tässä mukana mausteena currya ja juustokuminaa, ja lisäksi herkkusieniä, tuoretta tomaattia ja sipuleita.
Kana-tomaattipasta
4 annosta, 30 minuuttia aktiivista kokkausaikaa
Ainekset
- 500 g kanafileitä (tai -suikaleita)
 - 2 sipulia
 - 4 valkosipulinkynttä
 - 1 pkt (noin 300 g) herkkusieniä
 - 2 tuoretta tomaattia
 - kuivattua timjamia ja oreganoa
 - mustapippuria myllystä
 - 1/2 tl chilijauhetta
 - 1 tl paprikajauhetta
 - 1 tl suolaa
 - ruokaöljyä paistamiseen
 - 1 prk kuohu- tai ruokakermaa
 - 1 tlk tomaattimurskaa
 - 400 g pastaa
 - oliiviöljyä ja suolaa pastaan
 
- Ota kana huoneenlämpöön hyvissä ajoin (30 min-1 t ennen kokkausta).
 - Laita pastavesi kiehumaan. Keitä pasta kuten täällä neuvotaan.
 - Leikkaa kana suikaleiksi.
 - Kuori ja pilko sipulit.
 - Siisti ja viipaloi sienet.
 - Pese ja pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
 - Paista kuumassa isossa paistokasarissa öljyssä kanasuikaleet. Siirrä sivuun.
 - Kuullota sipulit ja herkkusienet öljyssä. Lisää kana takaisin joukkoon. Lisää myös tomaatit ja -murska, mausteet ja kerma.
 - Anna hautua 5-10 minuuttia.
 - Nauti salaatin kera (tai basilikalla koristeltuna :-).
 

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti