Kesäinen lounaspöytä viidelle
- Keitettyjä uusia perunoita tai peruna-fetasalaattia (ohje alla)
 - Keitettyjä kananmunia
 - Gubbröraruisleipiä (ohje alla)
 - Kylmäsavulohta
 - Silliä
 - Salaattia, esim. tomaatilla, kurkulla, kesäsipulilla ja fetalla höystettynä
 - Leipää ja voita tms.
 
8 pienelle leivälle, 20 min
Ainekset
- 1 pkt (150 g) matjessillifileitä
 - 3 kananmunaa keitettynä
 - 1 kesäsipuli
 - 1 prk ranskankermaa (crème fraîche)
 - 1 ruukku tai nippu tilliä
 - mustapippuria myllystä
 - ripaus suolaa
 
- 8 pientä palaa ruisleipää tai saaristolaisleipää
 
- Pilko sipuli, kananmunat ja silli pieniksi kuutioiksi.
 - Silppua tilli.
 - Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarkista suola ja lisää ripaus tarvittaessa.
 - Levitä keoiksi ruisleiville.
 
Feta-perunasalaatti
Neljälle, 10 min
Ainekset
- 800 g keitettyjä uusia perunoita
 - 1 pkt (n. 200 g) fetajuustoa
 - n. 15 kalamataoliivia
 - tuoretta basilikaa silputtuna
 - 2 rkl kapriksia
 - pari reilua lorausta oliiviöljyä
 - mustapippuria myllystä
 - ripaus suolaa
 
- Leikkaa perunat siivuiksi ja feta kuutioiksi
 - Sekoita kaikki ainekset keskenään.
 


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti