Raparperi-vadelmapaistos
6 annosta, 1 tunti, aktiivista kokkausaikaa 15 min
Ainekset
- 800 g raparperia
 - 3 dl vadelmia
 - 3 dl sokeria
 - 1/4 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
 
- 1 dl sokeria
 - 100 g voita
 - 2-3 dl vehnäjauhoa
 
- vaniljajäätelöä
 
- Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön.
 - Pese ja kuori raparperi kevyesti. Pilko se 1 cm viipaleiksi.
 - Laita isoon uuninkestävään kulhoon vadelmat, sokeri, raparperi ja appelsiininkuori. Sekoita.
 - Nypi pehmeä voi sokerin ja vehnäjauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi.
 - Paista 175-asteisessa uunissa n. 45 min, kunnes raparperipalat ovat pehmenneet. Mitä laakeampi astia, sitä nopeammin paistos kypsyy.
 - Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
 
Alla muuten vadelmavertailu heinäkuun lopusta. Puutarhavadelma vs. metsävattu. Arvatkaa kumpi voitti makutestin!


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti