Helppo savulohi-vihannespiirakka
4 annosta (1 piirakka), 50 min, aktiivista 15 min
Ainekset
- 1 valmis piirakkataikina suolaiseen leivontaan, tai ruis-perunataikina (pakaste)
- 300 g lämminsavulohta
- 400-500 g pussi pakastevihanneksia (esim. kukkakaali-parsakaali, itse käytin kukkakaali-parsakaali-porkkanaa)
- 0,5 tl suolaa
- 1 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 3 kananmunaa
- mustapippuria
- 100 g juustoraastetta
- Sulata piirakkataikina esim. tiskialtaassa kuumassa vedessä.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Keitä pakastevihannekset 0,5 l suolattua vettä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
- Painele piirakkataikina 24 cm piirakkavuoan pohjille ja reunoille (vuoan voitelu ei ole välttämätöntä, mutta helpottaa toki piirakan irrottamista).
- Levitä revitty lohi (ilman nahkaa) ja vihannekset pohjan päälle.
- Sekoita munat, maito, kerma, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos piirakan päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30-35 min.
- Syö salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti