Syötin tätä pojalle usealla aterialla, ja maistui jotenkuten. Hänen ehdoton lempparinsa oli kuitenkin sinihomejuuston maistelu pelkällään. Jo on kumma yksivuotias: erityisen hyvin uppoaa sinihomejuusto, voimakkaat intialaiset muhennokset ja oliivit.
Itsenäisyyspäivän lihapata (sisältää punaviiniä ja aurajuustoa)
6 annosta, 2,5 t, aktiivista kokkausaikaa 30 min
Ainekset
- 1 kg naudan paistia
 - reilu nokare voita
 - 1 pkt (140-170 g) pekonia
 - 2/3 tl suolaa
 - 1 tl sokeria
 - 3 sipulia
 - 4 valkosipulinkynttä
 - 5 porkkanaa
 - 4 dl punaviiniä
 - n. 10 kokonaista mustapippuria
 - n. 10 kokonaista roseepippuria
 - 1 tl kuivattua rosmariinia
 - 3,5 dl vettä
 - 0,5 dl vehnäjauhoja
 - 1 punainen paprika
 - 1 pkt aurajuustoa
 
- 1,8 kg hyviä perunoita
 - punaviiniä
 
- Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin (1/2-1 t ennen kokkailun aloittamista).
 - Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
 - Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Halkaise ja paloittele porkkanat.
 - Leikkaa liha 2-3 cm kuutioiksi.
 - Paista liha kuumassa pannussa voissa useassa erässä. Siirrä pataan.
 - Paista sipuleita ja porkkanoita muutama minuutti.
 - Huuhdo pannu punaviinillä, kaada pataan siivilän läpi, ja huuhdo vielä pikkutilkalla vettä, kaada pataan.
 - Sekoita jauho ja vesi, kaada pataan. Lisää myös mausteet.
 - Laita pata uuniin, kuumenna 200 asteessa ilman kantta kunnes pata kiehuu. Laita kansi päälle ja kypsennä 45 min. Sinä aikana murustele aurajuusto ja pese ja leikkaa paprika palasiksi.
 - Alenna uunin lämpöä 175 asteeseen. Lisää murustettu aurajuusto ja paprika pataan.
 - Anna kypsyä vielä 1 t. Sinä aikana kuori ja keitä perunat.
 - Nauti perunoiden ja lopun punaviinin kanssa
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti