Syötin tätä pojalle usealla aterialla, ja maistui jotenkuten. Hänen ehdoton lempparinsa oli kuitenkin sinihomejuuston maistelu pelkällään. Jo on kumma yksivuotias: erityisen hyvin uppoaa sinihomejuusto, voimakkaat intialaiset muhennokset ja oliivit.
Itsenäisyyspäivän lihapata (sisältää punaviiniä ja aurajuustoa)
6 annosta, 2,5 t, aktiivista kokkausaikaa 30 min
Ainekset
- 1 kg naudan paistia
- reilu nokare voita
- 1 pkt (140-170 g) pekonia
- 2/3 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 3 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 5 porkkanaa
- 4 dl punaviiniä
- n. 10 kokonaista mustapippuria
- n. 10 kokonaista roseepippuria
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 3,5 dl vettä
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 1 punainen paprika
- 1 pkt aurajuustoa
- 1,8 kg hyviä perunoita
- punaviiniä
- Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin (1/2-1 t ennen kokkailun aloittamista).
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Halkaise ja paloittele porkkanat.
- Leikkaa liha 2-3 cm kuutioiksi.
- Paista liha kuumassa pannussa voissa useassa erässä. Siirrä pataan.
- Paista sipuleita ja porkkanoita muutama minuutti.
- Huuhdo pannu punaviinillä, kaada pataan siivilän läpi, ja huuhdo vielä pikkutilkalla vettä, kaada pataan.
- Sekoita jauho ja vesi, kaada pataan. Lisää myös mausteet.
- Laita pata uuniin, kuumenna 200 asteessa ilman kantta kunnes pata kiehuu. Laita kansi päälle ja kypsennä 45 min. Sinä aikana murustele aurajuusto ja pese ja leikkaa paprika palasiksi.
- Alenna uunin lämpöä 175 asteeseen. Lisää murustettu aurajuusto ja paprika pataan.
- Anna kypsyä vielä 1 t. Sinä aikana kuori ja keitä perunat.
- Nauti perunoiden ja lopun punaviinin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti