tiistai 10. joulukuuta 2013

Itsenäisyyspäivän lihapata

...taas yksi lihapata. Jep, myönsin jo aiemmin, olen hurahtanut näihin. Tällä kertaa halusin reseptin jossa on naudan paistia ja punaviiniä, ja sopiva sovellettava resepti löytyikin Valion ruokamaailmasta.

Syötin tätä pojalle usealla aterialla, ja maistui jotenkuten. Hänen ehdoton lempparinsa oli kuitenkin sinihomejuuston maistelu pelkällään. Jo on kumma yksivuotias: erityisen hyvin uppoaa sinihomejuusto, voimakkaat intialaiset muhennokset ja oliivit.

Itsenäisyyspäivän lihapata (sisältää punaviiniä ja aurajuustoa)
6 annosta, 2,5 t, aktiivista kokkausaikaa 30 min

Ainekset
  • 1 kg naudan paistia
  • reilu nokare voita
  • 1 pkt (140-170 g) pekonia
  • 2/3 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 5 porkkanaa
  • 4 dl punaviiniä
  • n. 10 kokonaista mustapippuria
  • n. 10 kokonaista roseepippuria
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 3,5 dl vettä
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 punainen paprika
  • 1 pkt aurajuustoa
Lisäksi
  • 1,8 kg hyviä perunoita
  • punaviiniä
Ohjeet
  1. Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin (1/2-1 t ennen kokkailun aloittamista).
  2. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  3. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulit. Halkaise ja paloittele porkkanat.
  4. Leikkaa liha 2-3 cm kuutioiksi.
  5. Paista liha kuumassa pannussa voissa useassa erässä. Siirrä pataan.
  6. Paista sipuleita ja porkkanoita muutama minuutti. 
  7. Huuhdo pannu punaviinillä, kaada pataan siivilän läpi, ja huuhdo vielä pikkutilkalla vettä, kaada pataan.
  8. Sekoita jauho ja vesi, kaada pataan. Lisää myös mausteet.
  9. Laita pata uuniin, kuumenna 200 asteessa ilman kantta kunnes pata kiehuu. Laita kansi päälle ja kypsennä 45 min. Sinä aikana murustele aurajuusto ja pese ja leikkaa paprika palasiksi.
  10. Alenna uunin lämpöä 175 asteeseen. Lisää murustettu aurajuusto ja paprika pataan.
  11. Anna kypsyä vielä 1 t. Sinä aikana kuori ja keitä perunat.
  12. Nauti perunoiden ja lopun punaviinin kanssa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti