Resepti löytyi Kanelibasilika-blogista. Tein tuplamäärän, paitsi että vuohenjuustoa ja kermaa oli alkuperäinen määrä. Jätin myös valkosipulin pois, en oikein uskonut että se sopisi tähän makuyhdistelmään, vaikka sitä yleensä paljon käytänkin
Pinaatti-vuohenjuustolasagne
4-6 annosta, 1 t 20 min (helppo versio 1 t), aktiivista kokkausaikaa 35 min (15 min)
Ainekset
- Lasagnelevyjä
- Rypsiöljyä
- 1 pkt (180-200 g) vuohenjuustoa
- 100-200 g juustoraastetta
- 2 sipulia
- 3 pkt kaupan valmista pakastepinaattikeittoa (à 300 g)
- 100 g voita
- 1 l maitoa
- 2 dl kermaa
- 5 rkl (0,85 dl) vehnäjauhoja
- 300 g pinaattia (pakaste)
- valkopippuria
- mustapippuria
- 2 kasvisliemikuutiota
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sitä voissa.
- Helppo versio: lisää pakastepinaattikeitto sipulin joukkoon. Hyppää kohtaan 5.
- Astetta viitseliäämpi versio: lisää jauhot sipulin joukkoon, sekoita huolellisesti. Kaada maito (kannattaa etukäteen lämmittää maitoa mikrossa) joukkoon vähän kerrallaan, sekoita huolellisesti. Jatka kunnes kaikki maito on joukossa, lisää sitten kerma, mausteet ja murustetut liemikuutiot. Anna kiehahtaa, muista sekoitella ettei pala pohjaan. (Itse teen niin että sekoitan, teen yhden nopean asian välissä, sekoitan taas jne. Näitä asioita ovat esim. pinaatin sulatus mikrossa, pinaattipussien laittaminen roskiin, juustoraasteen esille otto jääkaapissa, vuohenjuustopaketin avaaminen, vuohenjuuston pilkkominen jne.)
- Sulata pinaatti, lisää se joukkoon. Keittele n. 10 min.
- Voitele vuoka rypsiöljyllä. Lado kerroksittain lasagnelevyjä, pinaattikastiketta ja vuohenjuustopaloja kunnes pinaattikastike loppuu. Lopuksi päälle juustoraastetta.
- Paista uunin alatasolla 45 min.
- Syö salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti