Italialaiset eivät tätä risotoksi kelpuuttane, mutta sopi oikein hyvin talviseen iltaan.
(Kirjan mukaan tämä on "Cheddar-juustorisotto". Olen kyllä eri mieltä oikeinkirjoituksesta...)
Cheddarjuustorisotto (ja kanafileet)
4 annosta, 30 min
Ainekset
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- 1 iso purjo
- 300 g risottoriisiä (Carnaroli tai Arborio)
- 1,25 dl valkoviiniä
- 1/2 tl dijoninsinappia
- 1 l kuumaa kasvislientä
- 150 g cheddarjuustoa kuutioituna
- (koristeeksi pitäisi tulla ruohosipulia, mutta sitä en viitsinyt keskellä talvea ostaa yhden ruoan koristeluun)
- kanafileitä
- voita ja öljyä paistamiseen
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- Leikkaa purjo kahtia pituussuunnassa, pese se huolellisesti ja leikkaa viipaleiksi.
- Sulata voi ja öljy kattilassa ja kuullota purjo.
- Lisää riisi kattilaan ja sekoittele minuutti. Nosta lämpöä ja lisää viini ja sinappi (tämä olisi helpompi tehdä kaasu- tai induktioliedellä, kylläpä ikävöinkin sinkkuaikojeni keskustakämpän keraamista kaasuliettä).
- Lisää lientä joukkoon kauhallinen kerrallaan, sekoittele, ja odota että se imeytyy ennen seuraavaa kauhallista. Toimi näin kunnes riisin koostumus on al dente, eli noin 20 minuutin ajan.
- Jos tarjoat lisäksi kanafileitä, laita ne sopivassa välissä paistumaan. Mausta paistamisen aikana suolalla ja pippurilla.
- Lisää juusto ja sekoittele, kunnes se on sulanut.
- Valmis!
Voiskohan valkoviinin korvata jollain? :)
VastaaPoistaHmmm, valkoviinin pointti on osittain sen sisältämä happo. Voisi kokeilla vaikka vastaavaa määrä kasvislientä, missä mukana 1-2 rkl valkoviinietikkaa?
VastaaPoista