Risotto on pehmeydessään mainio ruoka myös yksivuotiaalle - kelpasi oivallisesti! Itse risotto tässä on vegeruoka, mutta paistoin oheen ensimmäisellä syöntikerralla kanafileet, jotka maustoin yksinkertaisesti suolalla ja pippurilla.
Viinirypäle-vuohenjuustorisotto (ja kanafileet)
4-6 annosta, 45 min
Ainekset
- 1 litra kanalientä
 - 1 rkl oliiviöljyä
 - 2 isoa sipulia hienonnettuina
 - 2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
 - 400 g risottoriisiä
 - 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
 - mustapippuria myllystä
 - 150 g vuohenjuustoa
 - 100 g parmesania (tai grana padanoa)
 - n. 250 g viinirypäleitä
 
- 1 kanafilee per henkilö
 - voita paistamiseen
 - mustapippuria
 - öljyä
 
- Kuumenna kanaliemi. Pidä se jatkuvasti kevyesti poreilevana.
 - Kuumenna toisessa kattilassa öljy, lisää joukkoon sipulit. Kuullota.
 - Lisää kattilaan riisit, lisää lämpöä. Sekoita koko ajan ja anna riisin kuullottua muutaman minuutin ajan.
 - Lisää viini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt (alkoholi haihtuu pois).
 - Lisää kanalientä kauha kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt.
 - Kun riisi on kypsää (mutta vielä hieman hampaille vastusta antava) ja koostumus sopiva, lisää joukkoon paloiteltu vuohenjuusto. Sekoittele joukkoon.
 - Ota pois liedeltä, lisää parmesaani (raastettuna tai lastuina), sekoittele hyvin.
 - Viimeiseksi lisää joukkoon puolikkaiksi leikatut viinirypäleet.
 - Tarjoa sellaisenaan tai kanafileiden kanssa. Ja sen lopun valkoviinin. :-)
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti