Risotto on pehmeydessään mainio ruoka myös yksivuotiaalle - kelpasi oivallisesti! Itse risotto tässä on vegeruoka, mutta paistoin oheen ensimmäisellä syöntikerralla kanafileet, jotka maustoin yksinkertaisesti suolalla ja pippurilla.
Viinirypäle-vuohenjuustorisotto (ja kanafileet)
4-6 annosta, 45 min
Ainekset
- 1 litra kanalientä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 isoa sipulia hienonnettuina
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
- 400 g risottoriisiä
- 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
- mustapippuria myllystä
- 150 g vuohenjuustoa
- 100 g parmesania (tai grana padanoa)
- n. 250 g viinirypäleitä
- 1 kanafilee per henkilö
- voita paistamiseen
- mustapippuria
- öljyä
- Kuumenna kanaliemi. Pidä se jatkuvasti kevyesti poreilevana.
- Kuumenna toisessa kattilassa öljy, lisää joukkoon sipulit. Kuullota.
- Lisää kattilaan riisit, lisää lämpöä. Sekoita koko ajan ja anna riisin kuullottua muutaman minuutin ajan.
- Lisää viini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt (alkoholi haihtuu pois).
- Lisää kanalientä kauha kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Lisää seuraava kauhallinen vasta kun edellinen on imeytynyt.
- Kun riisi on kypsää (mutta vielä hieman hampaille vastusta antava) ja koostumus sopiva, lisää joukkoon paloiteltu vuohenjuusto. Sekoittele joukkoon.
- Ota pois liedeltä, lisää parmesaani (raastettuna tai lastuina), sekoittele hyvin.
- Viimeiseksi lisää joukkoon puolikkaiksi leikatut viinirypäleet.
- Tarjoa sellaisenaan tai kanafileiden kanssa. Ja sen lopun valkoviinin. :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti