sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Pikalihapullat ja porkkana-perunamuusi

Joskus sipulin pilkkominenkin vie liikaa aikaa kun lapsi roikkuu jaloissa ja kärttää syliin. Jouduin siis kerran improvisoimaan lihapullataikinan ilman sipulia. Jotkut käyttävät sipulikeittoaineksia, mutta niitäkään kaapista ei löytynyt. Eikä löytynyt kermaviiliäkään. Joten käytin tavallista enemmän mausteita, joukossa ripaus intialaisuutta.

Maukasta tuli sipulin puuttumisesta huolimatta. Vielä nopeampi tämä olisi ollut murekkeena.

Nopeat lihapullat ja porkkana-perunamuusi
2-4 annosta,  35 min

Ainekset

Lihapullat
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl vettä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl currya

Muusi
  • 1 kg perunoita
  • 0,5 kg porkkanoita
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl kuohukermaa tai maitoa 

Ohjeet 
  1. Laita korppujauhot kulhoon turpomaaan kerma-vesiseokseen.
  2. Laita perunoita ja porkkanoita varten vesi kiehumaan ja uuni lämpiämään 200 asteeseen. 
  3. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat.
  4. Laita perunat ja porkkanat kiehumaan noin 15-20 minuutiksi suolalla maustettuun veteen.
  5. Lisää kaikki lihapulla-ainekset kulhoon, sekoita käsin.
  6. Tee suurehkoja pullia leivinpaperille vedellä kostutetuin käsin. 
  7. Paista pullia uunissa 200 asteessa n. 10-15 min.
  8. Tee muusi: kaada osa keitinvedestä talteen. Muussaa juurekset perunanuijalla. Lisää joukkoon kerma tai maito, sekä keitinvettä kunnes koostumus on sopiva.
  9. Tarjoa lisäksi vaikka kurkkua ja tomaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti