Banaaninen curry-kanakeitto
4-5 annosta, 30 min
Ainekset
- 400 g maustamattomia broilerisuikaleita
- 1-2 rkl ruokaöljyä
- 2 tl currya
- 5 rkl vehnäjauhoja
- 1,2 l vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 purjo
- 1 sipuli
- 1 punainen ja 1 keltainen paprika
- 1 pullo pineapple-salsakastiketta (löytyy tex mex -hyllystä. Jos ei löydy, ota tavallista keskivahvaa tomaattisalsaa)
- 1 tl chilijauhetta
- 1-2 banaania viipaleina
- 1 tlk säilykemaissia
- 1 dl kuohukermaa
- maissilastuja
- juustoraastetta)
- Pese purjo huolellisesti ja leikkaa renkaiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pese ja paloittele paprikat.
- Ruskista kanasuikaleet öljyssä kattilan pohjalla (muista pitää lämpö maksimissa, muuten tulet keittäneeksi kanat omassa nesteessään.
- Lisää curry ja vehnäjauhot ja kiehauta nopeasti sekoittaen hyvin. Lisää kiehuvaa vettä (esim. vedenkeittimestä) aluksi hyvin sekoittaen, sekä liemikuutio.
- Lisää kiehuvaan liemeen purjo, paprikat, sipulit, salsakastike ja chilijauhe. Keitä 5-10 min.
- Lisää banaanikuutiot, maissi ja ruokakerma. Kuumenna, keitä muutama minuutti. Keitto on valmista!
- Halutessasi jaa keitto annoskulhoihin, ripottele päälle maissilastuja ja juustoraastetta, ja kuorruta uunin yläosassa 225 asteessa 5 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti