sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Talviruokaa: Banaaninen curry-kanakeitto

Jatkoin vastaanottamaani keittokirjahaastetta Santa Maria -maustemerkin julkaisemalla kirjalla Mauste-elämyksiä. Sieltä valikoin mahdollisimman arkisen reseptin, joka kulki otsikolla "Curryn eksotiikkaa broilerikeitossa". Tein sunnuntai-iltana keiton valmiiksi maanantaiksi lapsille ja hoitajalle. Tästä jäänee myös maanantain iltaruoaksi. Oikaisin hieman alkuperäistä reseptiä, ohessa tuunattu resepti.

Banaaninen curry-kanakeitto
4-5 annosta, 30 min

Ainekset
  • 400 g maustamattomia broilerisuikaleita
  • 1-2 rkl ruokaöljyä
  • 2 tl currya
  • 5 rkl vehnäjauhoja
  • 1,2 l vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 purjo 
  • 1 sipuli
  • 1 punainen ja 1 keltainen paprika
  • 1 pullo pineapple-salsakastiketta (löytyy tex mex -hyllystä. Jos ei löydy, ota tavallista keskivahvaa tomaattisalsaa)
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1-2 banaania viipaleina
  • 1 tlk säilykemaissia
  • 1 dl kuohukermaa
(Lisäksi halutessasi
  • maissilastuja
  • juustoraastetta)
Ohjeet
  1. Pese purjo huolellisesti ja leikkaa renkaiksi. Kuori ja lohko sipuli. Pese ja paloittele paprikat.
  2. Ruskista kanasuikaleet öljyssä kattilan pohjalla (muista pitää lämpö maksimissa, muuten tulet keittäneeksi kanat omassa nesteessään. 
  3. Lisää curry ja vehnäjauhot ja kiehauta nopeasti sekoittaen hyvin. Lisää kiehuvaa vettä (esim. vedenkeittimestä) aluksi hyvin sekoittaen, sekä liemikuutio.
  4. Lisää kiehuvaan liemeen purjo, paprikat, sipulit, salsakastike ja chilijauhe. Keitä 5-10 min.
  5. Lisää banaanikuutiot, maissi ja ruokakerma. Kuumenna, keitä muutama minuutti. Keitto on valmista!
  6. Halutessasi jaa keitto annoskulhoihin, ripottele päälle maissilastuja ja juustoraastetta, ja kuorruta uunin yläosassa 225 asteessa 5 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti