perjantai 3. tammikuuta 2014

Kana-aurajuustopasta herkkusienillä ja kiinankaalilla höystettynä

Taisinpa tällaisenkin pikaruoan tehdä joku ilta jouluvalmisteluiden keskellä. Hyvää oli, ja nopea tehdä.

Kana-aurajuustopasta herkkusienillä ja kiinankaalilla höystettynä
4 annosta, 30 min

Ainekset

Kanakastike
  • 400 g broilerin maustamatonta fileetä tai fileesuikaleita
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/2 kiinankaali
  • 1 pkt valkeita tai ruskeita herkkusieniä 
  • mustapippuria myllystä
  • kuivattua tai tuoretta timjamia
  • 2 dl kermaa (kuohu- tai ruokakermaa)
  • reilu 1/2 pkt aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa (n. 100 g)
  • rypsiöljyä paistamiseen
Pasta
  • 400 g pastaa, esim. fusilli
  • 1 tl suolaa
  • vettä keittämiseen
  • loraus rypsiöljyä
  • loraus oliiviöljyä
Ohjeet
  1. Leikkaa kanafileet paloiksi, ellet ostanut suikaleita.
  2. Kuori ja pilko sipulit. Pese ja suikaloi kiinankaali, leikkaa herkkusienistä kanta pois, puhdista jos tarpeen esim. sudilla tai pesemällä, leikkaa puoliksi.
  3. Laita pasta kiehumaan ja valmista kuten perusspagetissa neuvotaan.
  4. Paista kanapalat kuumassa paistokasarissa rypsiöljyssä. Siirrä toiseen astiaan. Kuullota sipulit ja kiinankaali. Siirrä toiseen astiaan. Paista herkkusieniä kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa hieman nestettä.
  5. Laita kanat, sipulit ja kiinankaali takaisin paistokasariin. Mausta mustapippurilla ja timjamilla. Lisää ruokakerma ja pieniksi paloiksi leikattu aurajuusto. Keittele sekoitellen kunnes aurajuusto sulaa joukkoon.
  6. Lisää kanakastike pastan joukkoon, josta on kaadettu vesi pois ja lisätty tilkka oliiviöljyä.
  7. Nauti salaatin kanssa.

Pahoittelen sottaista kuvaa, suoritin valokuvauksenkin aika pikaisesti...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti