Kana-aurajuustopasta herkkusienillä ja kiinankaalilla höystettynä
4 annosta, 30 min
Ainekset
Kanakastike
- 400 g broilerin maustamatonta fileetä tai fileesuikaleita
 - 2 sipulia
 - 4 valkosipulinkynttä
 - 1/2 kiinankaali
 - 1 pkt valkeita tai ruskeita herkkusieniä
 - mustapippuria myllystä
 - kuivattua tai tuoretta timjamia
 - 2 dl kermaa (kuohu- tai ruokakermaa)
 - reilu 1/2 pkt aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa (n. 100 g)
 - rypsiöljyä paistamiseen
 
- 400 g pastaa, esim. fusilli
 - 1 tl suolaa
 - vettä keittämiseen
 - loraus rypsiöljyä
 - loraus oliiviöljyä
 
- Leikkaa kanafileet paloiksi, ellet ostanut suikaleita.
 - Kuori ja pilko sipulit. Pese ja suikaloi kiinankaali, leikkaa herkkusienistä kanta pois, puhdista jos tarpeen esim. sudilla tai pesemällä, leikkaa puoliksi.
 - Laita pasta kiehumaan ja valmista kuten perusspagetissa neuvotaan.
 - Paista kanapalat kuumassa paistokasarissa rypsiöljyssä. Siirrä toiseen astiaan. Kuullota sipulit ja kiinankaali. Siirrä toiseen astiaan. Paista herkkusieniä kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa hieman nestettä.
 - Laita kanat, sipulit ja kiinankaali takaisin paistokasariin. Mausta mustapippurilla ja timjamilla. Lisää ruokakerma ja pieniksi paloiksi leikattu aurajuusto. Keittele sekoitellen kunnes aurajuusto sulaa joukkoon.
 - Lisää kanakastike pastan joukkoon, josta on kaadettu vesi pois ja lisätty tilkka oliiviöljyä.
 - Nauti salaatin kanssa.
 
Pahoittelen sottaista kuvaa, suoritin valokuvauksenkin aika pikaisesti...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti