Kana-aurajuustopasta herkkusienillä ja kiinankaalilla höystettynä
4 annosta, 30 min
Ainekset
Kanakastike
- 400 g broilerin maustamatonta fileetä tai fileesuikaleita
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1/2 kiinankaali
- 1 pkt valkeita tai ruskeita herkkusieniä
- mustapippuria myllystä
- kuivattua tai tuoretta timjamia
- 2 dl kermaa (kuohu- tai ruokakermaa)
- reilu 1/2 pkt aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa (n. 100 g)
- rypsiöljyä paistamiseen
- 400 g pastaa, esim. fusilli
- 1 tl suolaa
- vettä keittämiseen
- loraus rypsiöljyä
- loraus oliiviöljyä
- Leikkaa kanafileet paloiksi, ellet ostanut suikaleita.
- Kuori ja pilko sipulit. Pese ja suikaloi kiinankaali, leikkaa herkkusienistä kanta pois, puhdista jos tarpeen esim. sudilla tai pesemällä, leikkaa puoliksi.
- Laita pasta kiehumaan ja valmista kuten perusspagetissa neuvotaan.
- Paista kanapalat kuumassa paistokasarissa rypsiöljyssä. Siirrä toiseen astiaan. Kuullota sipulit ja kiinankaali. Siirrä toiseen astiaan. Paista herkkusieniä kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa hieman nestettä.
- Laita kanat, sipulit ja kiinankaali takaisin paistokasariin. Mausta mustapippurilla ja timjamilla. Lisää ruokakerma ja pieniksi paloiksi leikattu aurajuusto. Keittele sekoitellen kunnes aurajuusto sulaa joukkoon.
- Lisää kanakastike pastan joukkoon, josta on kaadettu vesi pois ja lisätty tilkka oliiviöljyä.
- Nauti salaatin kanssa.
Pahoittelen sottaista kuvaa, suoritin valokuvauksenkin aika pikaisesti...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti