Näistä kakuista tuli kuitenkin erityisen herkullisia - jopa minä otin lisää! Ohjeet löytyivät etsiresepti.fi -palvelusta hakusanalla "helppo kakku".
Ensimmäinen kakku, jonka tein ystäväni perustaman lukupiirin tapaamista varten, oli Suklaapossun helposta sitruunakakusta ilman liivatetta muokattu limettitorttu. Tähän sain sopivasti kulutettua loput uudenvuoden meksikolaisteemaillasta jääneet limetit, sekä pitkään jääkaapissa odottaneen lime curdin.
Toinen kakku, jonka tein juhlistaaksemme siskoni syntymäpäivää jälkikäteen vanhempiemme luona, oli Ruokailmiön helppo suklaamoussekakku.
Limettitorttu ilman liivatetta
6 annosta, aktiivista kokkausaikaa 30 min, hyytymisaika 30 min-2 tuntia.
24 cm vuokaan.
Ainekset
Pohja
- 50 g voita
- 150 g digestive-keksejä
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 1 prk (250 g) mascarponea
- 1,25 dl kuohukermaa
- 5 rkl (=0,75 dl) sokeria
- 1,5 limetin mehu
- 2 limetin raastettu kuori
- 3 rkl lime curdia
- 3 tl limettimehua
- Limettiviipaleita
- Tee pohja: murskaa digestivekeksit pakastepussin sisällä perunanuijalla tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska ja vaniljasokeri. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, levitä ja painele keksiseos sille, ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
- Raasta hyvin pestyistä limeteistä kuori, ja purista mehu.
- Vatkaa kerma. Notkista mascarpone ja sekoita se kerman joukkoon sokerin, limettimehun ja limetin raastetun kuoren kanssa.
- Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hetkeksi.
- Notkista lime curdia limettimehulla kunnes se on riittävän pehmeää helposti levitettäväksi. Levitä se täytteen päälle.
- Laita kakku hyytymään jääkaappiin hyytymään.
- Koristele vaikkapa limettiviipaleilla.
Suklaamoussekakku (suklainen juustokakku)
8 annosta, aktiivista kokkausaikaa 45 min, hyytymisaika 4 tuntia
24 cm vuokaan
Ainekset
Pohja
- 75 g voita
- 175 g digestive-keksejä
- 1 prk (2,5 dl) Flora Vanillaa tai vastaavaa
- 0,75 dl kermaa
- 1 rkl sokeria
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 250 g tummaa suklaata
- 4 liivatelehteä
- 1 rkl kiehuvaa vettä
- raastettua tummaa suklaata
- nonparelleja
- Tee pohja: murskaa digestivekeksit pakastepussin sisällä perunanuijalla tai kaulimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, levitä ja painele keksiseos sille, ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma, sokeri ja Flora Vanilla vaahdoksi.
- Notkista tuorejuusto haarukalla erillisessä kulhossa.
- Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Älä kuumenna liikaa, jottei kerma myöhemmin sula, muttei myöskään liian vähän, jottei suklaa heti jähmety kun sen sekoittaa tuorejuustoon.
- Sekoita suklaa tuorejuuston joukkoon. Liuota liivatteet ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä, kaada tuorejuusto-suklaaseokseen ohuena nauhana ja sekoita huolellisesti.
- Sekoita suklaa-tuorejuustoseos kermaseokseen. Voit käyttää vatkainta jotta saat tasaisen lopputuloksen.
- Kaada täyte pohjan päälle, tasoita. Laita jääkaappiin jähmettymään 4 tunniksi.
- Koristele esimerkiksi tummalla suklaaraasteella ja/tai nonparelleilla. Erilaiset karkit tai karkkirouheet käyvät myös erinomaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti