En viitsinyt etsiskellä reseptiä, ja improvisoin molemmilla kerroilla. Herkullista oli!
Naudan ulkofileepihvit aurajuustokastikkeella yrttilohkoperunoiden kera
2 annosta, 40 min
Ainekset
Pihvit
- 400 g naudan ulkofileetä
 - nokare voita paistamiseen
 - suolaa ja mustapippuria myllystä
 
- 600 g hyviä perunoita, esim. Siikli
 - loraus rypsiöljyä
 - 1 tl kuivattua timjamia
 - 1 tl kuivattua rosmariiniä
 - 1/2 tl suolaa
 - mustapippuria myllystä
 
- 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
 - 1/2 aurajuusto (n. 90 g) tai muu voimakas sinihomejuusto (itse käytin 3 eri sinihomejuuston jämät)
 
- 300-400 g vihreitä papuja (pakaste)
 - suolaa ja vettä keittämiseen
 - nokare voita valmiiden papujen päälle
 
- Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
 - Pese perunat hyvin juuresharjalla, leikkaa ne lohkoiksi. Laita perunat kulhoon, päälle mausteet ja öljy. Sekoita ja jätä maustumaan hetkeksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 - Levitä perunalohkot leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunipannulle, terävä kulma ylöspäin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 min.
 - Kuumenna pienessä kattilassa vettä papuja varten. Keitä suolatussa vedessä 5-10 min. Kun pavut ovat valmiit, kaada vesi pois, ja lisää nokare voita.
 - Samaan aikaan, valmista kastike. Laita kerma kiehumaan pieneen kattilaan. Kun se kiehuu, lisää pieniksi palasiksi leikattu homejuusto. Anna poreilla ja sekoittele, kunnes
 - Samaan aikaan, paista pihvit. Laita (valurauta)pannu kuumenemaan voin kanssa. Kun voi on ruskeaa ja pannu kuuma, laita pihvit pannulle. Paista 2-3 min/puoli, riippuen kuinka kypsän pihvin haluat. Mausta (raaka) yläpuoli suolalla ja pippurilla. Kun käännät pihvin, mausta toinenkin puoli suolalla ja pippurilla.
 - Laita pihvit 5-10 minuutiksi folion sisään vetäytymään.
 - Tarjoa tämä kaikki hyvän punaviinin kanssa.
 
Naudan ulkofileepihvit persilja-valkosipulivoilla viipaleperunoiden kera
2 annosta, 40 min
Ainekset
Pihvit
- 400 g naudan ulkofileetä
 - nokare voita paistamiseen
 - suolaa ja mustapippuria myllystä
 
- 600 g hyviä perunoita, esim. Siikli
 - loraus rypsiöljyä
 - 1/2 tl paprikajauhetta
 - 1/2 tl chilijauhetta
 - 1/2 tl suolaa
 - mustapippuria myllystä
 
- 40 g voita tai Oivariinia
 - tuoretta persiljaa silputtuna
 - 1-2 valkosipulinkynttä
 
- Salaattia (ja esim. tomaattia, kurkkua, viinirypäleitä, paprikaa, sekä oliiviöljyä ja balsamicoa maustamiseen)
 
- Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
 - Pese perunat hyvin juuresharjalla, leikkaa ne viipaleiksi. Laita perunat kulhoon, päälle mausteet ja öljy. Sekoita ja jätä maustumaan hetkeksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 - Levitä perunaviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille tai uunipannulle, Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 min.
 - Tee salaatti.
 - Tee persilja-valkosipulivoi. Ota voi pehmenemään kulhoon. Silppua persilja voin päälle. Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne voin päälle. Sekoita ainekset haarukalla. Laita voi takaisin jääkaappiin kunnes tarjoat pihvit.
 - Paista pihvit. Laita (valurauta)pannu kuumenemaan voin kanssa. Kun voi on ruskeaa ja pannu kuuma, laita pihvit pannulle. Paista 2-3 min/puoli, riippuen kuinka kypsän pihvin haluat. Mausta (raaka) yläpuoli suolalla ja pippurilla. Kun käännät pihvin, mausta toinenkin puoli suolalla ja pippurilla.
 - Laita pihvit 5-10 minuutiksi folion sisään vetäytymään.
 - Tarjoa tämä kaikki hyvän punaviinin kanssa.
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti