Luulen kuitenkin ettei ruoassa ollut kermaa - ei sitä pruukattu arkiruokiin pistää, mutta kermaisuus tuli vehnäjauhosuurusteesta. Reseptiä ei valitettavasti minulla tähän ohjeeseen ole, eikä mummukaan ole enää täällä sitä kertomassa, joten jouduin improvisoimaan yli kahden vuosikymmenen takaisten muistikuvien perusteella.
Mummun jauhelihakastike ja peruna-palsternakkamuusi
4 annosta, 30 min
Ainekset
Jauhelihakastike
- 700 g sika-nautajauhelihaa
- 40 g voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 isoa sipulia
- n. 5 rkl vehnäjauhoa
- n. 3-4 dl kevytmaitoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 kg perunoita
- 1-2 palsternakkaa (n. 300 g)
- 1 tl suolaa
- 2 dl kevytmaitoa
- Laita perunavesi kiehumaan. Kuori ja pilko perunat 2-4 osaan, kuori ja pilko palsternakat. samankokoisiksi palasiksi.
- Kuori ja pilko sipuli.
- Laita perunat ja palsternakat kiehumaan suolattuun veteen n. 20 minuutiksi.
- Kuullota sipuli voi-öljyseoksessa pehmeäksi. Nosta lämpöä ja lisää joukkoon jauheliha paistumaan. Paista kypsäksi. Lisää suola ja pippuria. Lisää vehnäjauhot vähitellen, sekoita hyvin. Paista hetki.
- Lisää maitoa vähitellen, sekoita huolellisesti. Lisää kunnes koostumus on mielestäsi sopiva. Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria jos tarpeen. Anna kiehahtaa ja ota pois levyltä.
- Kaada perunoista vesi pois, säästä osa. Muussaa perunanuijalla, lisää vettä ja maitoa kunnes koostumus on sopiva. Tarkista suola, lisää jos on tarpeen.
- Tarjoa esimerkiksi etikkapunajuurten, suolakurkkujen tai porkkanaraasteen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti