Lapselle tarjosin tätä ihan vain hiukkasen, tuli nimittäin sen verran vahvaa, taisi olla liikaa chiliä ja inkivääriä. Naan-leipä hänelle kyllä kelpasi.
Intialainen pähkinäkana
4 annosta, 40 min
Ainekset
- 500-600 g maustamattomia broilerinfileitä
- 50 g voita
- 6 puna- tai tavallista keltasipulia
- 1 tuore punainen chili
- 6 valkosipulinkynttä
- 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
- 1 punainen paprika
- 2 porkkanaa
- 1 dl suolapähkinöitä
- 4 neilikkaa
- 1 kanelitanko
- 2 tl currya
- ripaus kardemummaa
- ripaus garam masalaa
- 2,5 dl kiehuvaa vettä
- 1 rkl maizenaa
- tilkka kylmää vettä
- 4 dl basmatiriisiä
- vettä ja suolaa keittämiseen
- esipaistettua naan-leipää
- Ota kana huoneenlämpöön.
- Kuori ja pilko sipulit, chili ja porkkanat, siirrä kulhoon odottamaan.
- Kuori ja pilko inkivääri ja paprika, laita nämä toiseen kulhoon.
- Leikkaa kana suupaloiksi.
- Ota puolet voista, kuullota siinä sipuleita, chiliä ja porkkanoita n. 10 min.
- Lisää voita sekä inkivääri ja paprikat, kuullota hetki.
- Lisää mausteet, kuullota hetki.
- Nosta lämpöä, lisää kanapalat ja paista pinta kauniiksi.
- Lisää kiehuva vesi ja pähkinät. Anna poreilla kannen alla noin 15 min, kunnes kana on kypsää ja maustunutta. Tällä aikaa keitä riisi ja paista naan-leipä pakkausten ohjeiden mukaan.
- Sekoita Maizena kylmään nestetilkkaan. Suurusta kanakastike Maizenalla.
- Tarjoa kana naan-leivän ja basmatiriisin kanssa. Voit koristella pähkinöillä tai tuoreella korianterilla, jos sinulla sattuu niitä vielä olemaan.
Ja valmiina lautasella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti