Lapselle tarjosin tätä ihan vain hiukkasen, tuli nimittäin sen verran vahvaa, taisi olla liikaa chiliä ja inkivääriä. Naan-leipä hänelle kyllä kelpasi.
Intialainen pähkinäkana
4 annosta, 40 min
Ainekset
- 500-600 g maustamattomia broilerinfileitä
 - 50 g voita
 - 6 puna- tai tavallista keltasipulia
 - 1 tuore punainen chili
 - 6 valkosipulinkynttä
 - 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
 - 1 punainen paprika
 - 2 porkkanaa
 - 1 dl suolapähkinöitä
 - 4 neilikkaa
 - 1 kanelitanko
 - 2 tl currya
 - ripaus kardemummaa
 - ripaus garam masalaa
 - 2,5 dl kiehuvaa vettä
 - 1 rkl maizenaa
 - tilkka kylmää vettä
 
- 4 dl basmatiriisiä
 - vettä ja suolaa keittämiseen
 - esipaistettua naan-leipää
 
- Ota kana huoneenlämpöön.
 - Kuori ja pilko sipulit, chili ja porkkanat, siirrä kulhoon odottamaan.
 - Kuori ja pilko inkivääri ja paprika, laita nämä toiseen kulhoon.
 - Leikkaa kana suupaloiksi.
 - Ota puolet voista, kuullota siinä sipuleita, chiliä ja porkkanoita n. 10 min.
 - Lisää voita sekä inkivääri ja paprikat, kuullota hetki.
 - Lisää mausteet, kuullota hetki.
 - Nosta lämpöä, lisää kanapalat ja paista pinta kauniiksi.
 - Lisää kiehuva vesi ja pähkinät. Anna poreilla kannen alla noin 15 min, kunnes kana on kypsää ja maustunutta. Tällä aikaa keitä riisi ja paista naan-leipä pakkausten ohjeiden mukaan.
 - Sekoita Maizena kylmään nestetilkkaan. Suurusta kanakastike Maizenalla.
 - Tarjoa kana naan-leivän ja basmatiriisin kanssa. Voit koristella pähkinöillä tai tuoreella korianterilla, jos sinulla sattuu niitä vielä olemaan.
 
Ja valmiina lautasella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti