torstai 28. marraskuuta 2013

Dal eli intialainen linssipata

Tämä on loistoruoka kiireiseen arkeen: ympäristöystävällinen, maukas, proteiinipitoinen, valmistuu nopeasti ja suureksi osaksi kuivakaapin aineksista. Pojallekin maistui, hän söi tätä ison annoksen kahdella eri aterialla.

Reseptin poimin uusimmasta Glorian Ruoka&Viinistä pikkuriikkisen soveltaen ja muihin ohjeisiin vertaillen. Itse Intiassa syömässäni dalissa ei ollut tomaattia, mutta tässä ohjeessa oli, joten kokeilin, ja hyvin toimi.

Vaihdoin oikeasti dalin kanssa kuuluvan minttu-kurkkuraidan kaupan tsatsikiin - säästi aikaa reilusti kun flunssainen poika roikkui jaloissa ja hidasti ruoanlaittoprosessia aikalailla. Toisessa on minttua, toisessa valkosipulia, mutta kumpikin toimii!

Jos kaipaat toisenlaista linssipataa, linkki maukkaaseen bataatti-linssipataan löytyy täältä!

Dal eli intialainen linssipata
30 min, aktiivista kokkausaikaa 30 min

Ainekset
  •  2,5 dl punaisia linssejä (itse käytin sekä punaisia että vihreitä koska punaiset loppuivat kesken - vihreitä vaan piti keittää 10 min pidempään, joten niiden kanssa kokonaisaika oli 40 min)
  • 6 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kurkumaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tlk tomaattimurskaa (400-500 g)
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • (hienonnettua tuoretta korianteria)
Lisäksi
Ohjeet
  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Huuhtele linssit siivilässä. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää linssit, vesi, suola ja kurkuma, keitä pakkauksen ohjeen mukainen aika.
  3. Keitä basmatiriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuullota sipulit paistokasarissa öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna poreilla noin 10 min.
  5. Jos linsseissä on paljon vettä jäljellä, valuta vesi pois. Lisää tomaattisipuliseos kattilaan.
  6. Valmis! Nauti riisin ja tsatsikin tai mintturaidan kanssa.



4 kommenttia:

  1. Googlen "linssipata" haku löysi tämän reseptin. Onnittelut! T. Laura Leidenistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmankos tämä on ylivoimaisesti suosituin reseptini. :-) Kokeilitko kokkailla?

      Poista
  2. Kiva blogi sinulla! Etsin ohjetta linssipataan ja löytyi tämä sinun ohjeesi ja jopa poikani sanoi, että hyvää kun maisteltiin linssejä keittämisen jälkeen! Ja on mukavaa tietää, että joku muukin syö päivällistä myöhempään kuin klo 17 juuri sen vuoksi, että joutuisi käyttämään eineksiä. Meillä siis syödään klo 19. (jäi tavaksi nuoruusvuosilta Italiassa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Kiva että maistui! Toinen linssipata jota kannattaa kokeilla, löytyy täältä: http://arkikokkailut.blogspot.fi/2013/11/bataatti-linssipata.html. Kumpikaan ei ole oma reseptini, mutta ilo on auttaa ihmisiä löytämään arkikokkailuun sopivia reseptejä.

      Katsotaan miten ruokailuaika kehittyy kun lapsi kasvaa, voi olla että pitää vähän aikaistaa tuosta iltakahdeksasta. Se on kuitenkin siitä mainio aika, että lapsi on samaan aikaan syömässä omaa puuroaan, ja välissä ehtii sekä laittaa ruokaa että tehdä jotain muutakin illan mittaan.

      Poista