Mielestäni parhaan perusmakaronilaatikkoreseptin olen bongannut kauan sitten Myllyn Parhaan makaronipussista, ja löytyy se resepti netistäkin. Muuntelen sitä lisäämällä päälle juustoraastetta (paitsi tällä kertaa kun se unohtui kauppaan). Tässä siis oma "muunnokseni". Ohjeen vaiheet on väännetty rautalangasta, jotta miehenikin osaisi tehdä ilman että menee kolme tuntia (kerran meni niin pitkään, hän kun istui aina sohvalle lukemaan lehteä odottaessaan että yksi vaihe valmistuu ennen seuraavan aloittamista).
Liha-makaronilaatikko
4 annosta, 75 min, aktiivista kokkausaikaa 20-30 min
Ainekset
- 400 g tummaa makaronia
- 400 g jauhelihaa
- 1 iso tai 2 pientä sipulia
- 1-2 tl currya
- 1 tl paprikajauhetta
- mustapippuria myllystä
- 1+1 tl suolaa
- 7 dl kevytmaitoa
- 3 kananmunaa
- rypsiöljyä vuoan voiteluun
- 150 g juustoraastetta
- Salaattia
- Ketsuppia
- Ota jauheliha huoneenlämpöön.
- Laita makaronivesi kiehumaan isoon kattilaan.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Makaroniveden kiehumista odotellessa leikkaa ja kuori sipuli.
- Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan (keitinveteen 1 tl suolaa).
- Makaronin keiton aikana paista jauheliha ja sipuli. Lisää paistamisen loppuvaiheessa mausteet.
- Paistamisen aikana sekoita munamaito
- ja voitele uunivuoka öljyllä.
- Kaada makaronit ja jauhelihaseos vuokaan. Sekoita.
- Ripottele päälle juustoraaste.
- Paista uunissa alatasolla n. 50 min.
- Syö salaatin ja ketsupin kanssa.
Ja tee pöydälle jääneestä munamaidosta pannaria? ;)
VastaaPoistaReseptissäni olevilla mittasuhteilla munamaitoa on mielestäni sopivasti. Alkuperäisessä reseptissä taitaa olla 5-6 dl makaronia, mikä on puolet tästä (1 dl kuivaa makaronia painaa noin 35 g), jolloin munamaitoa jää yli. Mutta jos sitä jää, niin mikä ettei! Tai lettuja!
Poista