tiistai 19. marraskuuta 2013

Kurkistus komeroon...

Kuulemma eri blogeissa on kiertänyt haaste kuvata jääkaapin ja muidenkin ruokakaappien sisältö sellaisenaan, satuin lukemaan tästä Puutalobabyn äitiysblogista. Tässäpä siis uteliaille kurkistus myös uraäidin jää- ja muihinkin ruokakaappeihin tavallisena arki-iltana. Mitään siivousta tai valikointia ei ole ennen kuvaamista tehty (ja se näkyy :-).

Jääkaapin ovesta löytyy sekalainen kokoelma maustekastikkeita, öljyjä, vanhentuneita limuja (en tiedä mistä ovat peräisin), pojan ihottumaan käytetty rasva, vanhentuneita jääkaapissa säilytettäviä lääkkeitä, sekä suuren kiertonopeuden omaavat appelsiinimehu, maito ja rypsiöljy. Sitten sieltä löytyy miehen jostain saamia energia- ja laihdutusjuomia, joille en oikeastaan keksi mitään käyttöä, mutta en viitsi pilaantumatonta tavaraa kaataa viemäristäkään.


Jääkaapista löytyy myös vichyä, pojan purulelu, jota ei oikeastaan enää tarvita, lisää maitoa ja mehua, toki pullo valkoviiniä (varmuuden vuoksi pitää aina olla kylmässä pullo valkoviiniä, ja mielellään myös pullo kuohuviiniä, mutta jälkimmäistä ei tällä hetkellä ole). Kakkoshyllyllä on iso kokoelma hilloja ja hillokkeita, sekä mm. maapähkinävoita. Pitäisi varmaan aloittaa joku "jääkaapista turhat purkit pois" -ruokaprojekti. Ehkä pian näette ruoissani maapähkinävoita ja lime curdia...

 

Jääkaapista löytyy toki kananmunia, urheilujuomia, leivanpäällisiä, ruokia seuraavalle päivälle sekä salaattitarvikkeita (nostin ne tosin kuvaa varten tuosta välilaatikosta esille). Ja puikulaperunaa ja sipulia. Ja miehen lihapiirakoita ja nakkeja (!). Ja muutama olut.

Lisäksi sieltä löytyy varmaankin tupareistamme yli 7 vuotta sitten peräisin oleva vodkapullo, jota silloin kai laitettiin booliin. Sen jälkeen se on ollut säilytyksessä pakastimessa, siltä varalta että joku haluaisi jäisen snapsin, kunnes pakastin täyttyi ja siirsin sen jääkaappiin, koska siellä oli enemmän tilaa kuin kuivakaapissa... Loogista, eikö? Siinä vaiheessa kun poika oppii avaamaan pulloja sen lisäksi että hän osaa ottaa ne kaapista pois, pitänee kaataa tuon sisältö viemäriin.


Kuivakaappi. Kahvia, teetä, oliiveja, hunajaa, papuja, linssejä, kuivattuja sieniä, sokeria, karkkia, tomaattimurskaa, viininlehtikääryleitä, couscousia, hilloja, siemeniä, kesän pidempiä retkiä varten pikakahvia, leivontatarvikkeita jne.


Ja vielä lisää, erilaisia pastoja, suurimoita, ryynejä, riisiä, hiutaleita, jauhoja, mysliä, öljyjä, etikoita, keittiökonjakkia (siitä laitetaan siis ruokaa, mm. konjakkikermakastiketta viikonloppupihveille), jne.


Ja toki hedelmiä. Jostain syystä valkosipulit ovat päätyneet hedelmäkoriin.

Hups, maustekaappi jäi kuvaamaatta. Ja pöydällä olevat leipäpussit. Ja pakastin. No, maustekaapissa on paljon purkkeja ja pusseja. Osa mausteista meinaa olla jatkuvasti lopuusa (kuten kuivattu timjami, kunnes keksin ostaa sitä litran tötsissä), osa taas tuppaa vanhenemaan. Täyskorkea pakastin taas on täpötäynnä mansikoita, mustikoita, puolukoita, kanttarellejä, valmista ruokaa pojille ja hoitajalle sekä laatikoita jouluksi.

Tältä siis näyttää uraäidin keittiö. Arkipäivänä, sensuroimatta mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti