Välimeren lammaspata
4-6 annosta, 3 t 10 min, aktiivista kokkausaikaa 40 min
Ainekset
- 800 g yrtti-valkosipulimarinoitua lampaan paistia (jos käytät maustamatonta, lisää pataan 5 valkosipulinkynttä ja 1 tl suolaa
- 10 (n. 200-300 g) salottisipulia
- 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- 100 g tuoretta (valkosipuli) chorizoa (mikä tahansa chorizo käy jos tällaista ei löydy)
- 3 tomaattia
- n. 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- n. 1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Leikkaa liha n. 2-3 cm. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla öljyssä. Lihan paistamisen aikana ehdit kuoria salottisipulit. Siirrä lihat sekä salottisipulit uunipataan.
- Leikkaa chrorizo siivuiksi terävällä veitsellä. Ruskista viipaleita hetki pannulla molemmin puolin. Kaada joukkoon tomaattimurska, vesi sekä suola, kiehauta.
- Kuutioi tomaatit ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Lisää tomaatit ja oliivit pataan. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia. Tarjoa pata riisin, perunoiden tai vaalean leivän kanssa. Ja punaviinin.
Menossa uuniin.
Valmis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti