lauantai 23. marraskuuta 2013

Välimeren lihapataa Suomen marraskuuhun

Hurahdettuani lihapatoihin (venäläinen lihapata, viiden tunnin sieni-lihapata, luumu-lihapata, punaviini-aurajuusto-lihapata) olen etsinyt erilaisia reseptejä, jottei hurahdukseni kävisi yksitoikkoiseksi. Tämä resepti löytyi Pirkasta, mutta vaihdoin karjalanpaistin lampaaseen, ja ostin tuore-valkosipulichorizoa valmiiden siivujen sijaan.



 Välimeren lammaspata
 4-6 annosta, 3 t 10 min, aktiivista kokkausaikaa 40 min

Ainekset
  • 800 g yrtti-valkosipulimarinoitua lampaan paistia (jos käytät maustamatonta, lisää pataan 5 valkosipulinkynttä ja 1 tl suolaa
  • 10 (n. 200-300 g) salottisipulia
  • 1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g tuoretta (valkosipuli) chorizoa (mikä tahansa chorizo käy jos tällaista ei löydy)
  • 3 tomaattia
  • n. 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • n. 1 dl kivettömiä kalamataoliiveja
Ohjeet
  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Leikkaa liha n. 2-3 cm. Ruskista lihat muutamassa erässä pannulla öljyssä. Lihan paistamisen aikana ehdit kuoria salottisipulit. Siirrä lihat sekä salottisipulit uunipataan.
  3. Leikkaa chrorizo siivuiksi terävällä veitsellä. Ruskista viipaleita hetki pannulla molemmin puolin. Kaada joukkoon tomaattimurska, vesi sekä suola, kiehauta.
  4. Kuutioi tomaatit ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Lisää tomaatit ja oliivit pataan. Kypsennä pataa kannen alla 175 asteessa noin 2 1/2 tuntia. Tarjoa pata riisin, perunoiden tai vaalean leivän kanssa. Ja punaviinin.
Tämä pata maistui pojallekin, hän söi seuraavana päivänä lounaaksi ennätyssuuren annoksen. Erityistä herkkua olivat oliivit. (!)

Menossa uuniin.


 Valmis!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti