maanantai 4. marraskuuta 2013

Todella maukasta ohravuokaa

Olen jo pari kertaa tehnyt Yhteishyvästä bongaamaani ohra-broilerivuokaa, pienin muunnoksin. Ruoassa on se hyvä puoli, että esivalmistelut kestävät vain vähän aikaa, ja sitten ruoan voi laittaa uuniin tunniksi, ja tehdä sillä välin jotain aivan muuta. Lisäksi se on mausteidensa ansiosta todella maukasta. Alla taas oma versioni.

Keltainen ohrakanavuoka
4 annosta, 1 t 20 min, aktiivista kokkausaikaa 20 min

Ainekset
  • 650 g maustamattomia broilerinsuikaleita (tai fileitä jotka suikaloit)
  • 2 sipulia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl currya
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 iso prk säilykepersikoita
  • 3 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 l kasvislientä (fondista tai kuutiosta)
  • 2 dl kermaa
Ohjeet
  1. Kuori ja pilko sipuli. Suikaloi kana, jos tarpeen.
  2. Paista kanapalat sekä sipuli öljyssä kahdessa erässä. 
  3. Lisää paistamisen loppuvaiheessa molemmat erät pannulle, mausta currylla, korianterilla, suolalla ja pippurilla ja siirrä uunivuokaan. 
  4. Lisää paloitellut säilykepersikat ja ohrasuurimot. Sekoita. Kaada päälle kasvisliemi ja kerma. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan, kunnes ohra on kypsää. Jos pinta saa liiaksi väriä, peitä se leivinpaperilla.
  5. Nauti salaatin kanssa
Tältä se näytti:



3 kommenttia:

  1. Tämä menee kokeilulistalle. Vaikuttaa herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Testattu, tosin meillä oli ananasta puolet ja ouolet persikkaa. Todella hyvää oli 30v ja 68v tykkäs kovaa, 2v oli epäuleväinen ja söi vähän , 7v söi alun vastusteluista huolimatta kaiken. Kiitos tästä.

    VastaaPoista