Olen yrittänyt tasapainottaa listan niin, että mukana on liha-, kana-, kasvis- ja kalaruokia, vaihtelua ja mahdollisimman paljon sesongin aineksia. Alkuviikon reseptit ovat nopeampia valmistaa, viikonlopun taas hitaampia.
Kerropa vaikka kommenttikenttään onko tästä sinulle hyötyä, kannattaako näitä tehdä lisää! Oliko muoto kätevä, vai kaipaisitko muutoksia?
Ruokalista viikoksi:
Maanantai: Kaali-ohra-jauhelihalaatikko
Tiistai: Punajuurifalafelit ja pinaattikuskus
Keskiviikko: Perusspagetti
Torstai: Intialainen butter chicken
Perjantai: Tuorepinaattiletut ja katkarapujogurtti
Lauantai: Possun uunifilee ja hunajajuurekset
Sunnuntai: Paistetut kalafileet sekä perunat
Ostoslista kategorioittain (loppuviikon pilaantuvat tarvikkeet mainittu erikseen):
Hedelmät ja vihannekset
Ma-pe
- 1 kg kerä- eli valkokaalia
- 8 sipulia
- Valkosipulia (12 kynttä)
- 1-2 tuoretta punaista chiliä
- 1-2 punajuurta (koosta riippuen)
- Muutama porkkana
- 2 sitruunaa
- Tuoretta minttua
- Tuoretta korianteria (valinnainen)
- Tuoretta ruohosipulia ja/tai persiljaa
- Tuoretta inkivääriä (3 cm pätkä)
- 450 g tuoretta pinaattia (tätä tulee kahteen eri reseptiin, 250 + 200 g)
- 1 punainen paprika
- 1/3 lanttu
- 3 sipulia
- 3 punajuurta
- 4 porkkanaa
- 6 valkosipulinkynttä
- tuoretta timjamia (valinnainen)
- 1,2 kg hyviä perunoita
Ma-pe
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 400 g naudan jauhelihaa
- 3 kananmuna
- 800 g kanafileitä
- pintamaustettu possun uunifilee, n. 1 kg (sellainen jossa on reilu rasvakerros päällä)
- 4 kalafilettä, à 150 g
Ma-pe
- Naanleipää (valinnainen)
Maitotuotteet
Ma-pe
- Voita (250 g)
- Kreikkalaista jogurttia (6 dl)
- Kuohukermaa (2 dl)
- Kevytmaitoa (6 dl)
- 1 kermaviili (200 g)
Muut kylmätuotteet
- Piparjuuritahnaa
Mausteet
- Suolaa
- Sormisuolaa
- Mustapippuria myllyyn
- Kuivattua oreganoa tai meiramia
- Kuivattua timjamia
- Korianterinsiemeniä (joko jauhettuna, tai kokonaisena, jos sinulla on mortteli)
- Juustokuminaa eli jeeraa
- Garam masalaa
- Chilijauhetta
- Rikottuja / esikypsytettyjä ohrasuurimoita (1 dl)
- (couscous-) kuskussuurimoita (4 dl)
- Korppujauhoja (1/2 dl)
- Spagettia (400 g)
- Basmatiriisiä (6 dl)
- Ruisjauhoa (1 dl)
- Vehnäjauhoja (3 dl)
- 2 prk kikherneitä (à 400-500 g)
- 2 tlk tomaattimurskaa tai valmista tomaattipastakastiketta
- 1 tlk tomaattipyrettä (sellainen pieni purkki)
- 1 tlk paseerattua tomaattia (500 g)
- Siirappia (3 rkl)
- Sokeria (1 dl)
- Juoksevaa hunajaa (noin 1 dl, kahteen ruokaan)
- Oliiviöljyä (pari desiä)
- Rypsiöljyä (desi-pari)
- Puolukoita (1 pussi)
- Katkarapuja (200 g)
Kuulostaapa hyvältä! Miten mulla onkin mennyt tämä marraskuussa ohi silmien... :)
VastaaPoista