tiistai 12. marraskuuta 2013

Hapanimelä uunilohi

Tässä yksi vahingossa syntynyt supernopea ruokaresepti. Aioin tehdä jotain muuta, mutta kaupassa oli lohifileet alle 5 eur per kg, niin muutin suunnitelmia lennosta. Haluamaani maustekastikettakaan ei löytynyt, joten ruoasta tuli sattumien summa. Sellaiseksi todella onnistunut, mies (joka ei yleensä kehuja haaskaa) kehui jopa kaksi kertaa!

Hapanimelä uunilohi
4 annosta, 25 min, aktiivista kokkausaikaa 5 min

Ainekset
  • 1 lohifilee, noin 800 g
  • valmis sweet&sour-ateriakastike
  • 200 g pakastekatkarapuja
Lisäksi
  • riisiä
  • suolaa ja vettä ohjeen mukaan
Ohjeet
  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Laita lohifilee uunivuokaan, nahka alaspäin. Huuhtele katkaravut vedellä siivilässä, valuta.
  3. Kaada ravut fileen päälle, ja niiden päälle kastike.
  4. Paista uunissa noin 25 min.
  5. Keitä riisi lohen paistuessa.
Helppoa, eikös?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti