Maa-artisokkien hinta on sen verran suolainen ja kuoriminen hidasta, ettei tästä meidän arkiruokarepertuaariimme tule uutta lajia, mutta tulipahan testattua, joku kerta voisi tehdä vieraille alkuruoaksi!
Samettinen maa-artisokkakeitto
4 annosta pääruoaksi, 6-8 alkuruoaksi, 50 min, aktiivista kokkausaikaa 30 min
Ainekset
- 1 kg maa-artisokkaa
- 300 g puikulaperunoita
- 3 dl vettä
- 6 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 2 dl kermaa
- jauhettua valkopippuria
- jauhettua muskottia
- Kuori ja paloittele n. 2-3 cm kuutioiksi maa-artisokat ja perunat (tässä menee kauan).
- Kiehauta kattilassa vesi, kun se kiehuu, lisää maito ja kiehauta sekin.
- Lisää kattilaan maa-artisokat, perunat ja suola. Keitä noin 15 min kunnes nämä ovat kypsiä. Nestettä pitäisi olla sen verran että perunat ja maa-artisokat juuri ja juuri peittyvät. Jos jää vajaaksi, lisää hieman vettä.
- Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella nesteineen. Lisää valkopippuria maun mukaan.
- Annostele lautasille, lisää pinnalle ripaus muskottia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti