Tässä mainion maukkaat reseptit. Kukkakaaligratiini on normaalia nopeampi versio, sopii siis arki-iltanakin tehtäväksi.
Yrttikanafileet ja viipaleperunat
4 hengelle, 60 min, marinointiaika 2-12 h
Ainekset
Kanafileet
- 4-6 kanafilettä
 - 0,6 dl oliiviöljyä
 - suolaa
 - pippuria
 - yrttejä (kuivattuja tai tuoreita, mm. timjamia, rosmariinia, basilikaa)
 
- 1,2 kg perunoita
 - oliiviöljyä
 - suolaa
 - pippuria
 - kuivattuja yrttejä: rosmariinia, timjamia
 
- Marinoi kana: laita pussiin tai kulhoon kana, öljy, suola, pippuri, yrtit. Hiero seosta kanojen pintaan, ja laita jääkaappiin marinoitumaan 2-12 tunniksi.
 - Ota kanat pois jääkaapista hyvissä ajoin (45 min-1 t ennen paistamista).
 - Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 - Pese perunat huolellisesti. Leikkaa viipaleiksi. Sekoita kulhossa öljy, perunat ja mausteet.
 - Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Anna paistua uunissa n. 10 min.
 - Perunoiden ollessa uunissa paista kanafileisiin kauniin ruskea pinta.
 - Laita kanafileet uuniin perunoiden päälle. Anna kypsyä n. 20-25 min.
 
Nopeampi kukkakaaligratiini
4 hengelle, 60 min, marinointiaika 2-12 h
Ainekset
- 1 iso kukkakaali tai useampi pieni, noin 1 kg
 - 1 tl suolaa
 
Kastike
- 3 dl maitoa tai kermaa (käytin 1 dl kevyt maitoa ja 2 dl ruokakermaa)
 - 2 dl keitinlientä
 - 1 muna
 - 1 tl sokeria
 - ripaus valkopippuria
 - 2 dl juustoraastetta
 - 2,5 rkl maissitärkkelystä
 
Ohjeet
- Pese ja puhdista kukkakaali. Keitä se lohkottuna vähässä vedessä puolipehmeäksi (5 min riittää), valuta ja pane voideltuun vuokaan.
 - Lämmitä maito ja keitinliemi paksupohjaisessa pienessä kattilassa kiehuvaksi. Lisää mausteet. Sekoita tällä välin maissitärkkelys pieneen määrään (2 rkl) kylmää vettä. Lisää maissitärkkelys nesteeseen ja keitä koko ajan sekoittaen 3-4 min.
 - Ota kattila liedeltä ja lisää muna vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen. Lisää n. 1,5 dl juustoraastetta. Kaada kastike kukkakaalien päälle. Sirottele päälle loput juustoraasteet.
 - Kuorruta 200 asteen lämmössä uunissa 10-15 minuuttia.
 



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti