Tässä mainion maukkaat reseptit. Kukkakaaligratiini on normaalia nopeampi versio, sopii siis arki-iltanakin tehtäväksi.
Yrttikanafileet ja viipaleperunat
4 hengelle, 60 min, marinointiaika 2-12 h
Ainekset
Kanafileet
- 4-6 kanafilettä
- 0,6 dl oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- yrttejä (kuivattuja tai tuoreita, mm. timjamia, rosmariinia, basilikaa)
- 1,2 kg perunoita
- oliiviöljyä
- suolaa
- pippuria
- kuivattuja yrttejä: rosmariinia, timjamia
- Marinoi kana: laita pussiin tai kulhoon kana, öljy, suola, pippuri, yrtit. Hiero seosta kanojen pintaan, ja laita jääkaappiin marinoitumaan 2-12 tunniksi.
- Ota kanat pois jääkaapista hyvissä ajoin (45 min-1 t ennen paistamista).
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Pese perunat huolellisesti. Leikkaa viipaleiksi. Sekoita kulhossa öljy, perunat ja mausteet.
- Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Anna paistua uunissa n. 10 min.
- Perunoiden ollessa uunissa paista kanafileisiin kauniin ruskea pinta.
- Laita kanafileet uuniin perunoiden päälle. Anna kypsyä n. 20-25 min.
Nopeampi kukkakaaligratiini
4 hengelle, 60 min, marinointiaika 2-12 h
Ainekset
- 1 iso kukkakaali tai useampi pieni, noin 1 kg
- 1 tl suolaa
Kastike
- 3 dl maitoa tai kermaa (käytin 1 dl kevyt maitoa ja 2 dl ruokakermaa)
- 2 dl keitinlientä
- 1 muna
- 1 tl sokeria
- ripaus valkopippuria
- 2 dl juustoraastetta
- 2,5 rkl maissitärkkelystä
Ohjeet
- Pese ja puhdista kukkakaali. Keitä se lohkottuna vähässä vedessä puolipehmeäksi (5 min riittää), valuta ja pane voideltuun vuokaan.
- Lämmitä maito ja keitinliemi paksupohjaisessa pienessä kattilassa kiehuvaksi. Lisää mausteet. Sekoita tällä välin maissitärkkelys pieneen määrään (2 rkl) kylmää vettä. Lisää maissitärkkelys nesteeseen ja keitä koko ajan sekoittaen 3-4 min.
- Ota kattila liedeltä ja lisää muna vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen. Lisää n. 1,5 dl juustoraastetta. Kaada kastike kukkakaalien päälle. Sirottele päälle loput juustoraasteet.
- Kuorruta 200 asteen lämmössä uunissa 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti