torstai 31. lokakuuta 2013

Yrttikanaa, viipaleperunoita ja kukkakaaligratiinia

Taannoin kävimme siskoni luona syömässä. Hän tarjosi meille mainion illallisen: yrttikanafileitä viipaleperunapedillä sekä kukkakaaligratiinia. Vähän väliä syöminen täytyi keskeyttää kun kaksi villiä yksivuotiasta keksivät koiruuksia...

Tässä mainion maukkaat reseptit. Kukkakaaligratiini on normaalia nopeampi versio, sopii siis arki-iltanakin tehtäväksi.

Yrttikanafileet ja viipaleperunat
4 hengelle, 60 min, marinointiaika 2-12 h

Ainekset

Kanafileet
  • 4-6 kanafilettä
  • 0,6 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • yrttejä (kuivattuja tai tuoreita, mm. timjamia, rosmariinia, basilikaa)
Perunat
  • 1,2 kg perunoita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • kuivattuja yrttejä: rosmariinia, timjamia
Ohjeet
  1. Marinoi kana: laita pussiin tai kulhoon kana, öljy, suola, pippuri, yrtit. Hiero seosta kanojen pintaan, ja laita jääkaappiin marinoitumaan 2-12 tunniksi.
  2. Ota kanat pois jääkaapista hyvissä ajoin (45 min-1 t ennen paistamista). 
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Pese perunat huolellisesti. Leikkaa viipaleiksi. Sekoita kulhossa öljy, perunat ja mausteet.
  5. Levitä perunat uunipellille leivinpaperin päälle. Anna paistua uunissa n. 10 min.
  6. Perunoiden ollessa uunissa paista kanafileisiin kauniin ruskea pinta.
  7. Laita kanafileet uuniin perunoiden päälle. Anna kypsyä n. 20-25 min.

Nopeampi kukkakaaligratiini
4 hengelle, 60 min, marinointiaika 2-12 h

Ainekset
  • 1 iso kukkakaali tai useampi pieni, noin 1 kg
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 3 dl maitoa tai kermaa (käytin 1 dl kevyt maitoa ja 2 dl ruokakermaa)
  • 2 dl keitinlientä
  • 1 muna
  • 1 tl sokeria
  • ripaus valkopippuria
  • 2 dl juustoraastetta
  • 2,5 rkl maissitärkkelystä

Ohjeet

  1. Pese ja puhdista kukkakaali. Keitä se lohkottuna vähässä vedessä puolipehmeäksi (5 min riittää), valuta ja pane voideltuun vuokaan.
  2. Lämmitä maito ja keitinliemi paksupohjaisessa pienessä kattilassa kiehuvaksi. Lisää mausteet. Sekoita tällä välin maissitärkkelys pieneen määrään (2 rkl) kylmää vettä. Lisää maissitärkkelys nesteeseen ja keitä koko ajan sekoittaen 3-4 min. 
  3. Ota kattila liedeltä ja lisää muna vähän jäähtyneeseen kastikkeeseen. Lisää n. 1,5 dl juustoraastetta. Kaada kastike kukkakaalien päälle. Sirottele päälle loput juustoraasteet.
  4. Kuorruta 200 asteen lämmössä uunissa 10-15 minuuttia.
Tältä näyttivät:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti