Savulohikiusaus
6 annosta, 1 h 10 min, aktiivista kokkausaikaa 10 min
Ainekset
- 1 (700-900 g) lämminsavulohifilee
- 3 pussia peruna-sipulisuikaleita (pakastealtaasta)
- 1 puntti tai ruukku tilliä
- 5 dl kermaa (ruoka- tai kuohukermaa)
- 2 rkl rypsiöljyä
- mustapippuria myllystä
- 1 tl suolaa
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Silppua tilli.
- Voitele iso uunivuoka rypsiöljyllä.
- Kaada pohjalle pussillinen peruna-sipulisuikaleita. Päälle pippuria, tillisilppua ja puolet lohesta (ilman nahkaa). Helponta on mielestäni repiä lohi käsin.
- Sitten taas pussillinen peruna-sipulia, päälle toinen puolikas lohesta, tilliä ja pippuria.
- Päällimmäiseksi pussillinen peruna-sipulia, pippuria, suola ja kerma.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti.
- Syö vaikka salaatin, tai porkkanaraasteen, tai dippivihannesten kera.
Uuniin menossa
Valmis!
Mums!
onpa hyvän näköistä. Minkä kokoiset peruna-sipuli pussit käytit?
VastaaPoistaVoi ei, onko niitä erikokoisia? :-) Ne olivat varmaan noin 500 g / kpl.
Poista