Savulohikiusaus
6 annosta, 1 h 10 min, aktiivista kokkausaikaa 10 min
Ainekset
- 1 (700-900 g) lämminsavulohifilee
 - 3 pussia peruna-sipulisuikaleita (pakastealtaasta)
 - 1 puntti tai ruukku tilliä
 - 5 dl kermaa (ruoka- tai kuohukermaa)
 - 2 rkl rypsiöljyä
 - mustapippuria myllystä
 - 1 tl suolaa
 
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 - Silppua tilli.
 - Voitele iso uunivuoka rypsiöljyllä.
 - Kaada pohjalle pussillinen peruna-sipulisuikaleita. Päälle pippuria, tillisilppua ja puolet lohesta (ilman nahkaa). Helponta on mielestäni repiä lohi käsin.
 - Sitten taas pussillinen peruna-sipulia, päälle toinen puolikas lohesta, tilliä ja pippuria.
 - Päällimmäiseksi pussillinen peruna-sipulia, pippuria, suola ja kerma.
 - Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti.
 - Syö vaikka salaatin, tai porkkanaraasteen, tai dippivihannesten kera.
 
Uuniin menossa
Valmis!
Mums!
onpa hyvän näköistä. Minkä kokoiset peruna-sipuli pussit käytit?
VastaaPoistaVoi ei, onko niitä erikokoisia? :-) Ne olivat varmaan noin 500 g / kpl.
Poista