sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Helppoa ja hyvää: savulohikiusaus

En voi kutsua tätä nopeaksi reseptiksi, koska tämä vaatii tunnin uunissa, mutta aktiivista valmistusaikaa ei kyllä kovin pitkään mene.

Savulohikiusaus
6 annosta, 1 h 10 min, aktiivista kokkausaikaa 10 min

Ainekset
  • 1 (700-900 g) lämminsavulohifilee 
  • 3 pussia peruna-sipulisuikaleita (pakastealtaasta)
  • 1 puntti tai ruukku tilliä
  • 5 dl kermaa (ruoka- tai kuohukermaa)
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl suolaa
Ohjeet
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Silppua tilli.
  3. Voitele iso uunivuoka rypsiöljyllä. 
  4. Kaada pohjalle pussillinen peruna-sipulisuikaleita. Päälle pippuria, tillisilppua ja puolet lohesta (ilman nahkaa). Helponta on mielestäni repiä lohi käsin.
  5. Sitten taas pussillinen peruna-sipulia, päälle toinen puolikas lohesta, tilliä ja pippuria. 
  6. Päällimmäiseksi pussillinen peruna-sipulia, pippuria, suola ja kerma.
  7. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin tunti.
  8. Syö vaikka salaatin, tai porkkanaraasteen, tai dippivihannesten kera.
Huomaa sitten, että valmiit samankaltaiset reseptit on mitoitettu usein kolmelle, ja sisältävät kolmasosan tästä ruokamäärästä. Eli tämän pitäisi sen perusteella olla yhdeksälle. Me kuitenkin popsimme lähes puolet satsista kahteen pekkaan kerralla...

Uuniin menossa


Valmis!



Mums!


2 kommenttia:

  1. onpa hyvän näköistä. Minkä kokoiset peruna-sipuli pussit käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, onko niitä erikokoisia? :-) Ne olivat varmaan noin 500 g / kpl.

      Poista