Paistetut kampelafileet perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera
4 hengelle, 45 min
Ainekset
- 800 g kampelafileitä
- reilusti voita tai Oivariiniä tms.
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- valko- ja mustapippuria myllystä tai jauheena
- 2 dl korppujauhoja
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kermaviiliä
- vajaa puolikkaan sitruunan mehu
- 2 rkl kapriksia
- 1 rkl sinappia
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- ripaus sokeria
- tuoretta tillisilppua, jos on
- 1 kg perunoita, kiinteä lajike
- salaattia
- Riko kananmunat kulhoon, lisää 1 tl suolaa, valkopippuria ja mustapippuria myllystä tai jauheena. Riko munien rakenne ja sekoita haarukalla. Laita kalafileet seokseen, kääntele hyvin. Jätä maustumaan hetkeksi.
- Laita perunavesi kiehumaan. Pese tai kuori perunat, laita ne kiehumaan 20-30 minuutiksi.
- Tee kermaviilikastike: sekoita ainekset keskenään, tarkista maku, lisää jotain jos tuntuu siltä.
- Tee salaatti.
- Sekoita korppujauho ja vehnäjauho syvällä lautasella.
- Kuumenna paistinpannu(t) kuumaksi (itse käytin kahta suurta pannua). Paista fileet runsaassa voissa kuumassa pannussa molemmin puolin, n. 1-3 min per puoli. Pienennä lämpöä jos fileet ruskistuvat liikaa. Rapeus on kuitenkin olennaista. Siirrä valmiit suurelle lautaselle tai vadille sivuun vaikka tyhjälle levylle.
- Tässä vaiheessa perunatkin lienevät viimeistään valmiit. Nauti fileet perunoiden, kastikkeen ja salaatin kera. Jos sinulla on tuoretta tilliä, voit koristella annoksen sillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti