Paistetut kampelafileet perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera
4 hengelle, 45 min
Ainekset
- 800 g kampelafileitä
 - reilusti voita tai Oivariiniä tms.
 - 2 kananmunaa
 - 1 tl suolaa
 - valko- ja mustapippuria myllystä tai jauheena
 - 2 dl korppujauhoja
 - 1 dl vehnäjauhoja
 
- 2 dl kermaviiliä
 - vajaa puolikkaan sitruunan mehu
 - 2 rkl kapriksia
 - 1 rkl sinappia
 - 1/2 tl suolaa
 - mustapippuria myllystä
 - ripaus sokeria
 - tuoretta tillisilppua, jos on
 
- 1 kg perunoita, kiinteä lajike
 - salaattia
 
- Riko kananmunat kulhoon, lisää 1 tl suolaa, valkopippuria ja mustapippuria myllystä tai jauheena. Riko munien rakenne ja sekoita haarukalla. Laita kalafileet seokseen, kääntele hyvin. Jätä maustumaan hetkeksi.
 - Laita perunavesi kiehumaan. Pese tai kuori perunat, laita ne kiehumaan 20-30 minuutiksi.
 - Tee kermaviilikastike: sekoita ainekset keskenään, tarkista maku, lisää jotain jos tuntuu siltä.
 - Tee salaatti.
 - Sekoita korppujauho ja vehnäjauho syvällä lautasella.
 - Kuumenna paistinpannu(t) kuumaksi (itse käytin kahta suurta pannua). Paista fileet runsaassa voissa kuumassa pannussa molemmin puolin, n. 1-3 min per puoli. Pienennä lämpöä jos fileet ruskistuvat liikaa. Rapeus on kuitenkin olennaista. Siirrä valmiit suurelle lautaselle tai vadille sivuun vaikka tyhjälle levylle.
 - Tässä vaiheessa perunatkin lienevät viimeistään valmiit. Nauti fileet perunoiden, kastikkeen ja salaatin kera. Jos sinulla on tuoretta tilliä, voit koristella annoksen sillä.
 
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti