maanantai 21. lokakuuta 2013

Punajuurta pihveissä

...eli helpot lindströminpihvit Pirkasta testauksen alaisena. Sain tässä joku päivä lindströminpihvejä työpaikkaruokalassa, ja sen jälkeen olen halunnut testata niiden tekemistä itse.

Alla taas oma versioni. Huomenna nähdään maistuiko myös yksivuotiaalle.

Helpot lindströminpihvit ja perunamuusi
5 annosta, 30 min

Ainekset
Perunamuusi
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • reilu nokare voita
Pihvit
  • 1 pkt (500 g) valmista punajuuri- tai punajuuriperunasosetta
  • 3/4 dl korppujauhoa
  • 1 iso sipuli (tai 2 pientä)
  • 500 g naudan paistijauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • reilusti mustapippuria myllystä
Lisäksi
  • 2 sipulia
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • kapriksia
Ohjeet
  1. Laita perunavesi kiehumaan. Kuori perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 20-30 min. Perunoiden kiehuessa tee pihvit:
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi.
  3. Sekoita punajuurisose ja korppujauhot. Anna turvota 5 min.
  4. Sillä aikaa silppua sipuli, pieni myös kapriksia hieman isolla keittiöveitsellä.
  5. Lisää sose-korppujauhoseokseen sipuli, kaprikset, jauhelihan, kananmuna ja mausteet. Sekoita (käsin).
  6. Nosta kahdella ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Muotoile nokareet pyöreiksi tai soikeiksi pihveiksi.
  7. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 min (alatasolla, muuten pohja ei kypsy).
  8. Pihvien paistuessa kuori lisukesipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuullota pannulla öljyssä aivan pehmeiksi, lopuksi voit myös hieman ruskistaa
  9. Lisäksi viimeistele muusi: kaada osa suurinosa perunoiden keitinvedestä toiseen astiaan. Lämmitä 2 dl maitoa mikrossa. Muussaa perunat nuijalla. Lisää maito, ja keitinvettä kunnes koostumus on sopiva. Lisää suola ja voi, tarkista maku, lisää voita ja suolaa maun mukaan.
  10. Nauti pihvit muusin, sipulirenkaiden ja kapristen kera.
Nam!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti