Alla taas oma versioni. Huomenna nähdään maistuiko myös yksivuotiaalle.
Helpot lindströminpihvit ja perunamuusi
5 annosta, 30 min
Ainekset
Perunamuusi
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 1 tl suolaa
- 2 dl maitoa
- reilu nokare voita
- 1 pkt (500 g) valmista punajuuri- tai punajuuriperunasosetta
- 3/4 dl korppujauhoa
- 1 iso sipuli (tai 2 pientä)
- 500 g naudan paistijauhelihaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl kapriksia
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- reilusti mustapippuria myllystä
- 2 sipulia
- rypsiöljyä paistamiseen
- kapriksia
- Laita perunavesi kiehumaan. Kuori perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 20-30 min. Perunoiden kiehuessa tee pihvit:
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Laita uunipellille leivinpaperi.
- Sekoita punajuurisose ja korppujauhot. Anna turvota 5 min.
- Sillä aikaa silppua sipuli, pieni myös kapriksia hieman isolla keittiöveitsellä.
- Lisää sose-korppujauhoseokseen sipuli, kaprikset, jauhelihan, kananmuna ja mausteet. Sekoita (käsin).
- Nosta kahdella ruokalusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Muotoile nokareet pyöreiksi tai soikeiksi pihveiksi.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 min (alatasolla, muuten pohja ei kypsy).
- Pihvien paistuessa kuori lisukesipulit ja leikkaa renkaiksi. Kuullota pannulla öljyssä aivan pehmeiksi, lopuksi voit myös hieman ruskistaa
- Lisäksi viimeistele muusi: kaada osa suurinosa perunoiden keitinvedestä toiseen astiaan. Lämmitä 2 dl maitoa mikrossa. Muussaa perunat nuijalla. Lisää maito, ja keitinvettä kunnes koostumus on sopiva. Lisää suola ja voi, tarkista maku, lisää voita ja suolaa maun mukaan.
- Nauti pihvit muusin, sipulirenkaiden ja kapristen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti