Nopea riisi-jauhelihasörsseli tex-mex-vivahteella
4 annosta, 30 min
Ainekset
- 400 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1-2 paprikaa (punainen ja vihreä - tuo kivasti väriä)
- 2 tomaattia
- 1 ps tacomausteseosta (tai vaihtoehtoisesti garam masalaa, juustokuminaa, chilijauhetta, paprikajauhetta, suolaa, pippuria yms. maun mukaan)
- 4 dl pitkäjyväistä tai tummaa riisiä
- 8 dl vettä
- 1 tlk kidneypapuja
- tuoretta korianteria tai persiljaa
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika ja tomaatti. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistokasarissa. Lisää kasariin sipulit kuullottumaan. Sekoita joukkoon mausteseos. Sekoita joukkoon riisi ja vesi ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia (tai jos riisipaketti sanoo 15, keitä 20 - kypseneminen on jostain syystä hitaampaa kun mukana on muita aineksia).
- Lisää paprika, valutetut pavut ja tomaatit. Tarkista maku. Hauduta vielä kannen alla noin 5 minuttia.
- Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta hienonnettua persiljaa tai korianteria.
- Syö tuoreiden vihannesten kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti