torstai 17. lokakuuta 2013

Nopea riisi-jauhelihasörsseli tex-mex-vivahteella

Tämäkin perustuu Pirkan reseptiin, alkuperäiseltä nimeltään "helppo meksikonpata". Mitään patamaista tässä ei kuitenkaan ole, ei ole tuntikausia pehmeäksi haudutettua lihaa, tai kastiketta joka vie kielen mennessään, vaan nopeaa, simppeliä arkiruokaa, jota kutsun padan sijasta "sörsseliksi". Alla oma versioni, jossa tutun tavan mukaan mm. hieman lisää valkosipulia. :-)

Nopea riisi-jauhelihasörsseli tex-mex-vivahteella
4 annosta, 30 min

Ainekset
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 paprikaa (punainen ja vihreä - tuo kivasti väriä)
  • 2 tomaattia
  • 1 ps tacomausteseosta (tai vaihtoehtoisesti garam masalaa, juustokuminaa, chilijauhetta, paprikajauhetta, suolaa, pippuria yms. maun mukaan)
  • 4 dl pitkäjyväistä tai tummaa riisiä
  • 8 dl vettä
  • 1 tlk kidneypapuja
  • tuoretta korianteria tai persiljaa
Ohjeet
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika ja tomaatti. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistokasarissa. Lisää kasariin sipulit kuullottumaan. Sekoita joukkoon mausteseos. Sekoita joukkoon riisi ja vesi ja keitä kannen alla noin 15 minuuttia (tai jos riisipaketti sanoo 15, keitä 20 - kypseneminen on jostain syystä hitaampaa kun mukana on muita aineksia).
  2. Lisää paprika, valutetut pavut ja tomaatit. Tarkista maku. Hauduta vielä kannen alla noin 5 minuttia.
  3. Ripottele pinnalle runsaasti tuoretta hienonnettua persiljaa tai korianteria.
  4. Syö tuoreiden vihannesten kera.
Vaikka mausta tuli aika mieto, pojalle maistui lähinnä paprika- ja tomaattipalat. Ehkä mausteseos vaatii vähän totuttelua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti