lauantai 19. lokakuuta 2013

Kasviskuskus (kokonaan ilman eläinkunnan tuotteita)

Tämä resepti on nopea, vegaaninen, mutta silti monipuolinen ja herkullinen. Ainoa puute on (mieheni mielestä) ettei siinä ole lihaa. Hän siis osti paketillisen kanafileitä ja söi ne kaikki kuskusin ohessa. Tämäkin resepti on Yhteishyvästä löydetty. Muutin jonkun ainesosan suhteen mittasuhteita ja lisäsin juustokuminan.

Kasviscurry ja kuskus
4 annosta, 30 min

Ainekset
  • 2 sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 1 keltainen paprika
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 0,5 tl jauhettua kurkumaa
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • 0,5 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl silputtuja kuivattuja aprikooseja
  • 1 prk (380 g) säilykekikherneitä
  • 1 prk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 - 2 rkl soijakastiketta
Kuskus
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kuskussuurimoita
Ohjeet
  1. Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja paloittele ne sekä paprika. 
  2. Kuullota kasvikset ja mausteet öljyssä kattilassa. Varo polttamasta mausteita. 
  3. Lisää kattilaan vesi, suola ja aprikoosit. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät. 
  4. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet, kookosmaito ja soija. Keitä muutama minuutti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita. 
  5. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää öljy. Sekoita irtonaiseksi.
Nam! Yksivuotiaskin tykkäsi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti