keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Pikakanathaicurry

Tämä on perusspagetin rinnalla toinen ruoka johon turvaudun kun en jaksa pohtia mitä laittaisin ruoaksi. Helppo, nopea ja lisäaineeton (jos käytät lisäaineetonta kookosmaitoa).

Riippuen aikataulusta, voi mausteita ja tuoreita raaka-aineita lisätä mielinmäärin. Jos minulla ei ole kiire, vaihdan pakastevihannekset tuoreisiin, esim. kesäkurpitsaan, paprikaan, herkkusieniin, parsakaaliin, ja sipuliin. Mausteiksi lisään valkosipulia, limettiä, soijakastiketta, kalakastiketta, tuoretta inkivääriä ja sitruunaruohoa. Mutta jos aikaa ei ole, niin pakastevihannekset ja pelkkä vihreä curry (tai punainen) kelpaavat oivallisesti.

Pikakanacurry
3-4 annosta, 15-20 min

Ainekset
  • 500 g maustamatonta kanaa (rintafileitä tai suikaleita)
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 1 pussi pakastevihanneksia (mielellään jotain itämaista sekoitusta)
  • 1 tlk kookosmaitoa
  • 2 rkl vihreää (tai punaista) thaicurrytahnaa (myydään maustekastikkeiden, usein peston vieressä)
  • 1-2 rkl soijakastiketta tai thai-kalakastiketta
  • 3 dl riisiä, vettä ohjeen mukaan
  • 1/2 tl suolaa riisiin
Ohjeet
  1. Ota kana lämpenemään huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
  2. Paloittele kana, jos on tarpeen.
  3. Laita riisivesi kiehumaan. Keitä riisi ohjeen mukaan.
  4. Paista kanasuikaleet öljyssä kuumassa paistokasarissa. Siirrä toiseen astiaan odottamaan.
  5. Paista pakastevihannekset öljyssä.
  6. Lisää kana vihannesten joukkoon, samoin kookosmaito, curry ja soijakastike (ja muut mausteet, jos käytät)
  7. Sekoita, kuumenna, anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä kunnes riisi on valmis.
Kas näin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti