Lauantaina kun oli vihdoin hieman enemmän aikaa, suunnittelin tekeväni tomaatilla ja parmesaanilla päällystettyä uunilohta. Mutta kas vain, kaupassa ei ollut lohifileitä. Niinpä söimme hieman vähän mitä sattuu, pää ja takki nimittäin olivat aivan tyhjät työviikon jäljiltä, enkä enää kaupassa kyennyt keksimään mitään järkeviä ruokia kun kerran alkuperäinen ei onnistunutkaan. Juoksulenkin ja pienen remontoinnin jälkeen nämä maistuivat kuitenkin yllättävän herkulliselta!
Alkupalaksi dippilautanen
Ainekset
- paprikaa
- kurkkua
- kyssäkaalia
- kukkakaalia
- porkkanaa
- 1 prk kermaviiliä, johon mausteeksi Worchestershire-kastiketta, tabascoa, ripaus sokeria, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta
- Kuori ja pilko vihannekset. Asettele lautaselle.
- Sekoita dippikastike. Maistele välillä, lisää mausteita maun mukaan.
Pääruoaksi mustaa makkaraa, puolukkasurvosta ja peruna-palsternakkamuusia
Kolmelle, 30 min
Ainekset
- 0,5 kg mustaa makkaraa (esim. Tapola)
- Muusi, kuten tässä ohjeessa
- Puolukkasurvosta
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Laita perunat ja palsternakat kiehumaan.
- Kuumenna makkaroita leivinpaperin päällä uunissa noin 15 min.
- Tee sillä aikaa muusi loppuun.
- Nauti puolukkasurvoksen kera.
Huh, huomiseksi pitäisi sitten keksiä joku oikea ruoka, jota lastenhoitaja ja yksivuotias voivat syödä maanantaina... Onneksi kaupat ovat nykyään sunnuntaisin auki. Ideoita otetaan vastaan! Makaronilaatikko ei käy, sitä siskoni on tehnyt sen verran usein. :-)
Mä tein viime viikolla lohikeittoa ja kaali-lammasjauhelihapataa. Molemmat oli hyviä ja upposi aikuisille samalla kun lapsi söi makaronia ketsupilla (vähän kärjistäen, taisi siinä jotain tuorevihanneksiakin mukana olla). Huoh... Ehkä näistä saat jotain inspiraatiota. Terkkuja Leidenistä!
VastaaPoistaHmm... Kaupasta tarttui eilen mukaan savulohta, ehkä voisin tehdä siitä savulohikiusausta! Kaalipataa söimme monta päivää muutama viikko sitten, sitä ei vielä tee mieli uudestaan. :-)
Poista