Alkupalaksi nautimme kuhacevicheä maalaisleivän kera. Isäni sovelsi linkin ohjetta hieman, alla hänen versionsa. Juomaksi (veden lisäksi) elsassilaista (Alsace) Rieslingiä.
Kuhaceviche
alkupalaksi 7 hengelle, valmistelu 30 min, raakakypsytys 3 t
Ainekset
- 800 g tuoretta kuhafilettä
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 2 tl tuoreita korianterinlehtiä silputtuna
- 1 punainen chili (Habanero, perulainen Aji Amarillo, tai joku muu tulinen punainen)
- 8-12 limettiä (älä säästele näissä, riittävästi jotta kaikki kala peittyy!)
- 1 salottisipuli (tai pari pientä)
- Leikkaa kalafile n. 1,5 cm kuutioiksi. Kuori ja pilko pieneksi valkosipulinkynnet ja chili.
- Purista limeteistä mehu, mieluiten käsin, ettei kitkeriä kalvoja tule mukaan.
- Sekoita kaikki ainekset salottisipulia lukuun ottamatta. Varmista että kalat peittyvät limettimehuun. Kuori ja pilko salottisipuli, ja ripottele se seoksen päälle.
- Anna raakakypsyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Sekoita.
- Nauti esim. maalaisleivän kanssa. Nachot, salaatti tms. käyvät myös.
Pääruoan jälkeen toki salaatti ja juustoja (kaksi erilaista cheddaria sekä Saint Agur -sinihomejuusto) portviinin kera.
Jälkiruoaksi porilaisen Annan marenkileipomon marenkeja, kermavaahtoa ja metsävadelmia. Tuo leipomo oli ennen ihan vain Annan leipomo, mutta ilmeisesti vuosikymmeniä tehdyt marengit olivat niin suuri hitti, että päättivät keskittyä niihin. Vanhempani ostavat niitä aina Porissa käydessään varastoon, ja tarina kertoo, että niitä on viety lentokoneella jopa Ranskaan asti, useasti!
Mmmmm...
Kuulostaa loistavalta dinneriltä
VastaaPoistaSe oli :-)
Poista