Vaikka valkosipulinen uunilohi onkin loistavan helppoa ja hyvää, välillä sitä kaipaa uuniloheenkin vaihtelua. Bongasin tämän Pirkan reseptin ja päätin kokeilla, tuli oikein maukasta. Muutin hitusen joitain mittasuhteita, oma versioni alla.
Tomaatti-parmesaaniuunilohi
4-6 annosta, 50 min, aktiivista kokkausaikaa 20 min
Ainekset
- 800 g lohifileetä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1/2 tl suolaa
- n. 1/2 tl mustapippuria myllystä
- 100 g parmesaaniraastetta (Vinkki: osta 200 g parmesaaniköntti, raasta puolet kastikkeeseen, höylää lopusta lastuja kuorimaveitsellä lohen päälle)
- 1/2 ruukkua basilikaa hienonnettuna
- parmesaanilastuja (sen verran kun jää kun olet raastanut puolet ja ottanut hieman maistiaisia :-)
- basilikanlehtiä (loput ruukusta, loput menee kuitenkin pilalle jos jäät säästelemään :-)
- riisiä
- salaattia
- Nosta filee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Hauduta 5-10 minuuttia.
- Kastikkeen hautuessa raasta parmesaani ja silppua basilika. Sekoita kastikkeen joukkoon parmesaaniraaste ja basilika. Peitä filee kuumalla kastikkeella mahdollisimman tasaisesti. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
- Koristele kala parmesaanilastuilla ja basilikalla. Tarjoa lisäksi riisiä ja salaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti