tiistai 15. lokakuuta 2013

Toisenlaista uunilohta

Taas on blogi elänyt hiljaiseloa jo yli viikon. Se ei suinkaan tarkoita sitä ettei meillä oltaisi kokkailtu tai syöty, mutta valitettavasti työt ovat viime viikolla vieneet ne äidin rauhalliset iltahetket lapsen mentyä nukkumaan. Viikonloppuna taas olimme reissussa, koko perheen voimin Ruotsin suurimmissa suunnistuskisoissa.

Vaikka valkosipulinen uunilohi onkin loistavan helppoa ja hyvää, välillä sitä kaipaa uuniloheenkin vaihtelua. Bongasin tämän Pirkan reseptin ja päätin kokeilla, tuli oikein maukasta. Muutin hitusen joitain mittasuhteita, oma versioni alla.

Tomaatti-parmesaaniuunilohi
4-6 annosta, 50 min, aktiivista kokkausaikaa 20 min

Ainekset
  • 800 g lohifileetä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
Tomaattikastike
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1/2 tl suolaa
  • n. 1/2 tl mustapippuria myllystä
  • 100 g parmesaaniraastetta (Vinkki: osta 200 g parmesaaniköntti, raasta puolet kastikkeeseen, höylää lopusta lastuja kuorimaveitsellä lohen päälle)
  • 1/2 ruukkua basilikaa hienonnettuna
Koristeeksi
  • parmesaanilastuja (sen verran kun jää kun olet raastanut puolet ja ottanut hieman maistiaisia :-)
  • basilikanlehtiä (loput ruukusta, loput menee kuitenkin pilalle jos jäät säästelemään :-)
Lisäksi
  • riisiä
  • salaattia
Ohjeet
  1. Nosta filee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Hauduta 5-10 minuuttia.
  3. Kastikkeen hautuessa raasta parmesaani ja silppua basilika. Sekoita kastikkeen joukkoon parmesaaniraaste ja basilika. Peitä filee kuumalla kastikkeella mahdollisimman tasaisesti. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  4. Koristele kala parmesaanilastuilla ja basilikalla. Tarjoa lisäksi riisiä ja salaattia.
Kas näin:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti