Banaanikana
4 hengelle, 30 min
Ainekset
- 500 g maustamattomia kanafileitä
- rypsiöljyä paistamiseen
- 2-3 sipulia
- 1 kesäkurpitsa
- pätkä tuoretta inkivääriä
- 1 tuore chili
- 1 limetin mehu
- mustapippuria myllystä
- 3/4 tl suolaa
- 2 dl kermaa (itse käytin kuohukermaa, koska: oletteko katsoneet koskaan ruokakerman lisäaineluetteloa? Käytän sitä joskus mutta hieman pöyristyttää kun diplomi-insinöörilläkään ei riitä ymmärrys sen sisältöön)
- 2 banaania
- tuoretta korianteria (tai persiljaa jos korianteri jäi taas kerran kauppaan)
- suolapähkinöitä
- 4 dl basmati- tai jasmiiniriisiä
- 1 l vettä
- 1/2 tl suolaa
- Kuori ja pilko sipulit, inkivääri, chili ja kesäkurpitsa.
- Kuutioi kanafileet.
- Paista kanat rypsiöljyssä paistokasarissa. Siirrä toiseen astiaan.
- Laita riisivesi kiehumaan
- Paista sipulit, inkivääri, chili ja kesäkurpitsa rypsiöljyssä paistokasarissa. Lisää kanat, kerma, limettimehu, suola ja pippuri. Kuumenna, anna poreilla hiljalleen.
- Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pilko banaanit ja lisää paistokasariin pari minuuttia ennen tarjoamista. Sekoita ja kuumenna.
- Tarjoa kana riisin kanssa, ripottele annoksen päälle persiljaa tai korianteria sekä suolapähkinöitä. Voit laittaa tarjolle myös limettilohkoja ja sweet chili -kastiketta.
Nopeaa ja helppoa, ja yksivuotiaskin tykkäsi kovasti (hänelle tarjoilin toki ilman suolapähkinöitä!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti