lauantai 21. syyskuuta 2013

Banaanikanaa

Kotoa löytyi iso paketti kanaa (olen tarjouksen uhri) ja sekalaisia ainesosia, ei ruokasuunnitelmaa. Pienellä nettietsinnällä (hakusanoiksi laitoin: resepti kana) löytyi jonkunlainen banaanibroilerin ohje. Ihan kaikkia aineksia ei kuitenkaan kotoani löytynyt, joten tein oman versioni.

Banaanikana
4 hengelle, 30 min

Ainekset
  • 500 g maustamattomia kanafileitä
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 2-3 sipulia
  • 1 kesäkurpitsa
  • pätkä tuoretta inkivääriä
  • 1 tuore chili
  • 1 limetin mehu
  • mustapippuria myllystä
  • 3/4 tl suolaa
  • 2 dl kermaa (itse käytin kuohukermaa, koska: oletteko katsoneet koskaan ruokakerman lisäaineluetteloa? Käytän sitä joskus mutta hieman pöyristyttää kun diplomi-insinöörilläkään ei riitä ymmärrys sen sisältöön)
  • 2 banaania
  • tuoretta korianteria (tai persiljaa jos korianteri jäi taas kerran kauppaan)
  • suolapähkinöitä
Lisäksi
  • 4 dl basmati- tai jasmiiniriisiä 
  • 1 l vettä 
  • 1/2 tl suolaa 
Ohjeet
  1. Kuori ja pilko sipulit, inkivääri, chili ja kesäkurpitsa.
  2. Kuutioi kanafileet.
  3. Paista kanat rypsiöljyssä paistokasarissa. Siirrä toiseen astiaan.
  4. Laita riisivesi kiehumaan
  5. Paista sipulit, inkivääri, chili ja kesäkurpitsa rypsiöljyssä paistokasarissa. Lisää kanat, kerma, limettimehu, suola ja pippuri. Kuumenna, anna poreilla hiljalleen.
  6. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan.
  7. Pilko banaanit ja lisää paistokasariin pari minuuttia ennen tarjoamista. Sekoita ja kuumenna.
  8. Tarjoa kana riisin kanssa, ripottele annoksen päälle persiljaa tai korianteria sekä suolapähkinöitä. Voit laittaa tarjolle myös limettilohkoja ja sweet chili -kastiketta.
Tämä ohje olisi toiminut loistavasti myös kookosmaidolla, jota ei kuitenkaan kotoani löytynyt.

Nopeaa ja helppoa, ja yksivuotiaskin tykkäsi kovasti (hänelle tarjoilin toki ilman suolapähkinöitä!)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti