Perusspagetti
4 hengelle, 30 min
- 400 g jauhelihaa
- 1-2 sipulia
- valkosipulia
- muutama porkkana
- (muita sopivia vihanneksia, esim. paprikaa)
- 2 tlk tomaattimurskaa tai yksi tomaattimurskaa ja yksi valmista pastakastiketta
- mustapippuria
- 1 tl suolaa
- chilijauhetta
- tuoretta tai kuivattua timjamia
- 400 g spagettia
- 1 tl suolaa
- rypsiöljyä keitinveteen
- oliiviöljyä valmiin pastan joukkoon
- Kuori ja pilko vihannekset. Kuullota öljyssä paistokasarissa ensin porkkanat, lisää joukkoon sitten sipulit ja valkosipuli, sitten paprika. Siirrä sivuun toiseen astiaan (esim. lautaselle jolta syöt myöhemmin, välttääksesi tiskiä).
- Paista jauheliha, lisää joukkoon mausteet loppuvaiheessa.
- Lisää vihannekset takaisin paistokasariin. Lisää myös tomaattimurska.
- Laita pastavesi kiehumaan mahdollisimman isoon kattilaan (italialaiset suosittelevat jopa 1 litra vettä per 100 g spagettia!)
- Anna pastakastikkeen hautua pastan keittämisen ajan.
- Keitä spagetti, lisää keitinveteen suolaa ja rypsiöljyä. Sekoita spagettia keittämisen alkuvaiheessa jotta se ei muodosta klimppejä ja kypsyisi tasaisesti.
- Kaada pastavesi pois, lisää joukkoon vähän oliiviöljyä.
Variaatioita saa esim. lisäämällä joukkoon herkkusieniä, ja/tai purkin ruokakermaa, aurajuustoa tai sulatejuustoa.
Näitä päiviä on sen verran usein, etten koskaan oikeastaan suunnittele tekeväni pasta bolognesea, mutta sitä tulee silti syötyä tämän tästä...
Edit 13.9.2013 klo 15:34: spagetinkeitto-ohjetta tarkennettu lukijoiden pyynnöstä.
Hyvin selostettu, jopa minäkin osasin vaikken mikään synnynäinen kokki olekaan. Maukasta arkiruokaa ilmaan kikkailua!
VastaaPoistaHienoa jos reseptistä oli iloa! Ja kiitos että kerroit!
Poista