Löysin reseptin netistä äitiyslomallani etsiessäni uunilohireseptiä, jonka miehenikin osaisi tarvittaessa tehdä. En ole kuitenkaan löytänyt sitä uudelleen, mutta olemme tehneet tätä uudestaan ulkomuistista monta monta kertaa. Tämän helpommaksi ei uunilohen teko voi juuri mennä. Joskin miehen tätä tehdessä kesti ja kesti kun ensin piti mitata lohen mitat ja kaikki mahdolliset uuninkestävät astiat, koska hän halusi optimoida ja löytää astian johon lohi mahtuisi yhdessä tai korkeintaan kahdessa palassa niin, että mahdollisimman vähän tilaa jäisi tyhjäksi. Insinöörit... (ai niin, olen itsekin sellainen, hups :-)
Valkosipuliuunilohi
4 hengelle
- 1 kg lohifilettä
- 6-8 valkosipulinkynttä
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa myllystä
- pippuria myllystä
- 1 kg perunoita ja kastike, esim. kermaviili sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla maustettuna, tai Crème Bonjour sitruuna-tilli
- tai perunamuusia
- salaattia
- Laita perunavesi kiehumaan ja uuni päälle, 200 asteeseen.
- Laita lohifilee vuokaan tai leivinpaperille uunipannulle nahka alaspäin. Rouhi päälle suolaa ja pippuria myllystä.
- Purista valkosipulinkynnet vaikkapa lasiin. Lisää 1/2 sitruunan mehu ja oliiviöljy. Sekoita ja valele lohen päälle ruokalusikan avulla.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 20-25 min.
- Keitä samalla perunat. Tee muusi jos päätit tehdä sellaista.
- Tarjoa perunoiden ja kastikkeen, tai perunamuusin, sekä salaatin kera.
Oikein hyvää:
Miehen annos:
Pojallekin maistui:
Mums!
Sattuipas sopivasti tämä postaus, kun oli lohifileekin valmiiksi hankittuna. Ihanan helppo ja herkullinen ohje. :)
VastaaPoistaEikö olekin! Juuri helpompaa ei uunilohen teko tosiaan voisi olla. Sitruuna-valkosipuli-oliiviöljy-yhdistelmä tuo ihanasti makua ja mehevyyttä!
VastaaPoistamieheni on suuri valkosipulin ystävä, joten tämä resepti tulee varmasti käyttöön =)
VastaaPoista