keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Vaihteeksi intialaista

Kokeilin uusimman Pirkka-ruokalehden reseptiä Butter Chicken, eli intialainen voikana. Taas totesin että reseptissä on parantamisen varaa, alla siis oma versioni. Pirkan versiosta tuli aivan liian litkua ja mautonta, eli kaikkea kermaa ja tomaattisoseita lukuun ottamatta voisi olla 1,5-kertainen määrä jotta suhdeluvut olisivat oikeat. Reseptissä on kyllä muuten ainekset herkullisuuteen, ja valmistaminenkin kesti hieman alle 30 min!

Butter Chicken ja basmatiriisi
6 hengelle, 30 min.
  • 800 g maustamattomia kanafileitä
  • 50 g voita
  • 2-3 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tuoretta punaista chiliä
  • 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
  • 3 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 5 tl garam masala -mausteseosta (tai sekoita itse korianteria, mustapippuria, kardemummaa, fenkolia, neilikkaa, kanelia ja cayennepippuria, juustokuminaa reseptissä olikin jo)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 1 tlk (sellainen pieni) tomaattipyrettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • (tuoretta korianteria)
Lisäksi
  • 6 dl basmatiriisiä
  • 1,5 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • (naanleipää)
  1. Kuori ja pilko sipulit, valkosipulit, chilit ja inkivääri.
  2. Kuutioi kana. 
  3. Laita riisille vesi kiehumaan kattilaan.
  4. Paista kana voissa (jätä puolet sipuleita varten) paistokasarissa. Siirrä sivuun.
  5. Kuullota sipulit, valkosipulit, chili ja inkivääri sekä mausteet voissa.
  6. Laita riisi kiehumaan. Keitä ohjeen mukaan.
  7. Lisää kana paistokasariin. Lisää myös paseerattu tomaatti ja pyree. Kuumenna, anna poreilla riisinkeiton ajan kannen alla.
  8. Lisää kuohukerma. Kuumenna kiehuvaksi.
  9. Koristele korianterilla. Nauti riisin ja naanleivän kanssa.
Itse en muistanut ostaa naanleipää enkä korianteria, enkä viitsinyt itse ryhtyä naanleipää leipomaan, vaan nautin tämän persiljan ja Rézén Campaillou -leivän kanssa. Hyvää niinkin!

Litkummassa koostumuksessa ja miedommassa maussa etuna oli, että maistui hyvin yksivuotiaalle. Itse tosiaan olisin kaivannut enemmän potkua!
Tämähän näyttää ihan eräältä taannoiselta makkarakastikkeeltani. Hups. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti