Reseptin lähteenä on taas Pirkka, mutta ohessa oma modifioitu, tarkennettu ja järkevöitetty versioni.
Peruna-porkkanaröstit ja lihapullat
3 annosta, vähintään 60 min
Röstit
- 700 g perunoita (jauhoinen lajike)
- 300 g porkkanoita
- 1 sipuli
- 150 g juustoraastetta
- 2 kananmunaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria myllystä
- Rypsiöljyä paistamiseen
- 400 g jauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 dl vettä
- 1 sipuli
- Mustapippuria myllystä
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl timjamia
- Crème Bonjour Cuisine paprika-chili
- Kuori perunat ja porkkanat ja sipulit. Raasta ne yleiskoneen/tehosekoittimen raastinterällä karkeaksi raasteeksi (tajusin vasta siinä vaiheessa kun olin pilkkonut sipulit että hyvänen aika, jos kerran sen painavan kojeen kaivaa yläkaapista niin kannattaa raastaa sipulitkin samantien, sekä rösteihin että lihapulliin).
- Sekoita kulhossa juuresraasteet, sipuli, juusto ja munat. Mausta ja sekoita hyvin.
- Laita toiseen kulhoon lihapullien korppujauho turpoamaan veteen. Anna turvota 10 min. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
- Kuumenna paistinpannut (lettupannu lienee kätevä, jos sellaisen omistaa. Joka tapauksessa suosittelen ainakin kahta pannua) ja öljy. Nosta röstiseosta pannulle (noin 1/2 dl/kpl), litistä paistinlastalla, ja paista miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia/puoli kauniin ruskeiksi. Tavalliselle paistinpannulle mahtuu n. 3 röstiä kerrallaan.
- Paistamisen ohessa valmista lihapullat. Sekoita korppujauhojen joukkoon hienonnettu sipuli, jauheliha, muna ja mausteet.
- Muotoile taikinasta lihapullia leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa kastikkeeksi Crème Bonjour Cuisinea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti