tiistai 10. syyskuuta 2013

Jääkaapin jämistä

Jääkaapista löytyi kukkakaali, parsakaalin varsi, muutama sipuli ja peruna. Ja savujuustolla maustettu ruokakerma. Tästähän syntyy ateria, ainakin (kaupan) karjalanpiirakoiden kanssa! Tällä kertaa resepti on ihan omani, jääkaapin sisällön perusteella kehitelty.
Kukkakaali-savujuustokeitto
Kuudelle, 30 min, aktiivista kokkausaikaa 15 min
  • 6 perunaa
  • 1 kukkakaali
  • 1 parsakaalin varsi
  • 3 sipulia
  • 1 kasvisliemikuutio
  • hieman rypsiöljyä
  • vettä
  • 2 dl savujuustolla maustettua ruokakermaa
  1. Kuori perunat ja sipulit. Pese kukkakaali ja parsakaali. Pilko noin pingispallon kokoisiksi palasiksi, sipulit hieman pienemmiksi.
  2. Kuullota sipuleita öljyssä isossa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää muut vihannekset ja perunat, murustettu liemikuutio sekä kiehuvaa vettä (vedenkeittimestä) niin että kasvikset melkein peittyvät.
  3. Keitä 15-20 min.
  4. Kaada noin puolet nesteestä pois toiseen astiaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää nestettä sen verran että keiton koostumus on mielestäsi sopiva. 
  5. Lisää savujuustokerma. Kuumenna.
  6. Syö. (Ai niin, "Koristele persiljalla. Tarjoa karjalanpiirakoiden, voin sekä juuston kanssa.")

Ei se kyllä kovin hääviltä näytä. Oma persiljani jäi takapihalle koska ulkona satoi. Keitto oli silti todella maukasta, savujuusto ja kukkakaali oli ihana yhdistelmä, mums!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti